У закарпатця, який вирощує ківі, викрали 9 тис. саджанців   по 120 грн. за штуку

21.09.2012 16:27 КРИМІНАЛ

Генріх Стратон, закарпатський біолог-селекціонер, який займається вирощуванням ківі, під час прес-конференції в Ужгородському прес-клубі повідомив про два факти крадіжки, які сталися з ним за останній час.

«У мене викрали 5 тис. саджанців у Ужгороді. Згодом в Ужгородському районі, де я також виводжу саджанці, викрали ще 4 тис. саджанців. Кримінальну справу порушила районна міліція. Міська міліція не порушила кримінальну справу, пояснюючи це відсутністю складу злочину, оскільки не може встановити суму збитків», — зазначив Генріх Стратон. Однак, за словами біолога-селекціонера вартість одного саджанця ківі складає 120 грн., тому суму збитків встановити таки можна.

Нагадаємо, що неприємності в Генріха Стратона в ході його діяльності виникають не вперше. Раніше, за його словами, був вчинений збройний напад у його ж обійсті, а також йому підкидували наркотики. Порушені кримінальні справи за вищезгаданими фактами були закриті. Жодними подробицями біолог не володіє. Що стосується викрадення саджанців, то пан Генріх зазначив, що про всі свої припущення розказав правоохоронцям, однак реагування поки що нема. Припиняти справу вирощування та реалізації саджанців ківі біолог-селекціонер не збирається і все ж висловлює сподівання, що міліція відшукає злочинців. Крім того, пан Генріх повідомив, що обладнав усі свої «плантації» сигналізацією та іншими системами охорони.

За коментарем «РІО» звернулася у міськвідділ міліції. Що стосується заяви, то факт її наявності підтвердили, однак через відсутність у ній інформації про кількість викрадених саджанців та про суму збитків справа порушена не була. Наразі всі ці відмови передані до прокуратури, оскільки саме органами прокуратури має бути встановлено, чи правомірними вони були.

ТЕГИ : ківіГенріх Стратон

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат