Мер Ужгорода, попри судову заборону, має намір робити бізнес на смітті в Ужгородському районі

21.03.2022 12:17 РАТУША

Епопея з будівництвом сміттєзвалища біля села Середнє ще не закінчилася.

Поки Україна та український народ героїчно обороняється від агресії росії, міський голова Ужгорода Андріїв намагається реалізувати чергову схему наповнення своїх кишень. Джерелом доходів на цей раз має стати сміття.

Загальновідомо, що родина мера має значну долю в підприємствах, що займаються альтернативною енергією.

Альтернативна енергія – це не тільки сонячні чи гідроелектростанції, це і біогаз, який виробляється, в т.ч. зі сміття.

Ще з 2014 року фірма з орбіти бізнес-партнерів мера намагається побудувати сміттєпереробний завод на території с. Вовкове, Середнянської селищної ради. Однак через жорстку і справедливу позицію мешканців громади ці плани меру і Ко не вдалося реалізувати.

Здавалося б, крапку в цій історії мало покласти рішення Верховного суду України від 28.01.2022р., яке остаточно скасувало містобудівні умови на будівництво небезпечного для екології та мешканців підприємства.

Однак війна, яка стала бідою для всіх українців, дала можливість Андріїву реанімувати процес будівництва сміттєвого заводу.

Під приводом переповнення міського сміттєзвалища він хотів вивозити сміття з цілого міста у с. Вовкове: без погодження з громадою, без дозволу Середнянської селищної ради – тільки на підставі угоди з ТОВ «Еколенд Плюс», яке навіть не являється власником землі, а просто орендує її у селищної ради.

При цьому цю оборудку він хотів прокрутити чужими руками. Кажуть, Андріїв ввів в оману губернатора і намагався переконати його видати незаконне і непопулярне рішення нібито на підставі законів військового часу. Фірми мера і Ко отримали б гроші від альтернативної енергії і сміттєзвалище для бізнесу всупереч волі місцевої влади і людей, а от негатив через супротив людей падав би саме на губернатора.

Слава Богу, що на Закарпатті в цей складний військовий час професійний і вольовий голова військової адміністрації розібрався в схемі і не має наміру йти всупереч волі людей.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат