Меблеві ручки: різновиди та особливості вибору



Фурнітура має велике значення при створенні й експлуатації меблів. Одними з основних елементів, що забезпечують зручне користування шафами, тумбочками, комодами та іншим, є ручки. Вони відіграють важливу роль не тільки як функціональні вироби, а й декор. Тому підбираються аксесуари дуже ретельно з урахуванням інтенсивності використання та стилю самої меблевої конструкції.

Основні відомості

Сучасний ринок фурнітури дає можливість придбати будь-які меблеві ручки, які дозволяють створити надійний, практичний та естетично привабливий виріб для облаштування інтер'єру. Переглянути актуальний асортимент продукції можна в інтернет-магазині KRONAS. Тут представлені ручки для будь-яких кімнат, навчальних класів, офісних та торговельних меблів. Класичні, витончені, сучасні й ультрамодні моделі – це все ви зможете відшукати в каталозі. Компанія «Кронас» є безпосередньо виробником, що дає можливість встановлювати конкурентоспроможні ціни.

Щоб споживча аудиторія залишилася задоволена, виробники створюють різноманітні меблеві ручки, які відрізняються за видом, формою, матеріалом, кольором. Широкий вибір може змусити розгубитися, але разом із тим дозволяє підібрати оптимальне рішення для того чи іншого виробу. Як результат, вийде конструкція, гармонійна за стилем і дизайном. Пропонуємо розібратися, яка буває класифікація фурнітури та на що звертати увагу при виборі.

Різновиди матеріалу

Виробництво ручок для меблів здійснюється з різних основ, які відрізняються за кольором і фактурою. Найпоширенішими є:

      • пластмаса;
      • дерево;
      • сталь;
      • латунь;
      • алюміній.

У деяких моделях іноді застосовується комбінація декількох матеріалів, а також використовується складна методика оздоблення. Якщо, наприклад, потрібна фурнітура у стилі ретро, то при виготовленні домагаються отримання ефекту патини. За основу береться мідь або латунь.

Підбір ручок залежить від того, який стиль вибраний при створенні меблів. Продукція, виготовлена з металу, характеризується надійністю та практичністю. Але за візуалом вона програє фурнітурі з дерева. Пластмасові вироби мають невисоку ціну, однак не можуть похвалитися тривалою експлуатацією. Ковані вироби гармонійно поєднуються з меблями в стилі ар-деко або прованс. Вони додають нотку старовини до загальної концепції.

Останнім часом стали популярними ручки, виконані зі скла. Вони досить крихкі, проте мають гарний вигляд, що дозволяє прикрасити будь-які меблі. Досить органічно та стильно скляна фурнітура буде виглядати на тумбочках або шафах, виконаних у стилі рококо або модерн.

Класифікація за формою

Завдяки старанням сучасних дизайнерів налічується величезний вибір меблевих ручок. Усі моделі виконані для задоволення потреб споживача та підкреслення стилю конструкції. Серед усього розмаїття можна виділити кілька видів форм ручок, до яких належать:

  1. Кнопки. Характеризуються простотою та лаконічністю. Подібна фурнітура кріпиться до поверхні за допомогою одного болта. Виглядає скромно й ненав’язливо.
  2. Кільця. Дизайн більше підходить під аристократичні стилі. Найчастіше виробляється фурнітура з металу з додаванням фактури «під старовину».
  3. Краплі. До особливостей належать тонкі лінії, що робить виріб витонченим і стильним. Характерною рисою є також наявність довгого декоративного елемента, який часто несе більше естетичну, ніж практичну функцію.
  4. Скоби. Це найбільш поширений варіант. Він має безліч переваг, до яких належать практичність, зручність в експлуатації, оптимальна вартість. Дизайн і колір можна підібрати під будь-який стиль.

Це основні моделі, які використовуються при створенні меблевої продукції. Вибрати підхожий варіант не складе труднощів, особливо якщо відвідати сайт компанії KRONAS, де представлені найкращі товари за найпривабливішою ціною.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат