На Тячівщині знову видобуватимуть сіль

12.08.2022 13:54 ПОДІЇ

 

Про початок робіт із запуску Буштинського соляного родовища на Тячівщині повідомив Віктор Микита - голова Закарпатської ОДА.

“Нарешті можемо повідомити, що на території Буштинської громади Тячівського району стартували роботи в межах інвестиційної угоди з ТОВ «КАТІОН ІНВЕСТ»” – зазначив голова ОВА.

Йдеться про кейс, котрий дозволить розробляти Буштинське соляне родовище та добувати до 150 тисяч тонн солі на місяць методом підземного вилуговування через бурові свердловини з поверхні землі.

Повідомляється, що у зв’язку зупинкою держпідприємства «Артемсіль», яке забезпечувало 100% потреби країни, Закарпаття включилося в складну, але надважливу роботу.

“Після попередніх геологічних досліджень виявили колосальний соляний пласт, котрий починається з 35 до 500 метрів. Зараз вже розпочали інженерні роботи з будівництва під’їзної дороги, розмітки бурових майданчиків, облаштували місця для працівників та інше. Водночас закупили сучасне обладнання для глибокого промислового буріння.” – повідомив Віктор микита.

За інформацією фахівців, вже через 6 місяців ми будемо мати першу добуту сіль. Родовище зможе забезпечити 100% потреби України у технічній солі, яку постачатимуть для утримання доріг у зимовий період. Зараз потреба країни в технічній солі – до 450 тисяч тонн на сезон.

Після планового розвитку інфраструктури підприємство розпочне постачання столової солі для населення.

“Ми надали інвестору максимально сприятливі умови, домовилися про розгляд додаткових опцій у межах індустріального парку, котрі дозволять підприємству швидше розвиватися. Дякую насамперед Буштинській громаді за сучасний підхід до економічного розвитку та створення сприятливого інвестиційного клімату та усім, хто долучився на різних етапах. Це запорука успіху та сучасний європейський підхід.” – підсумував голова ОВА.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат