Особливості оформлення автоцивілки у Закарпатській області

13.08.2021 21:48 ПОДІЇ



ОСЦПВ, або автоцивілка — це обов’язковий документ, без якого не можна виїжджати на дорогу. Згідно з законодавством, право на оформлення автоцивілки є у кожного водія в Україні: страхова компанія просто не може відмовити вам у оформленні полісу. 

Сайт про фінанси Finance.ua, який запустив сервіс з підбору страховки на авто, поділився інформацією про те, які особливості має оформлення автоцивілки на Закарпатті.

Ціноутворення ОСЦПВ

Ціна автоцивілки залежить від трьох параметрів: міста реєстрації, об’єму двигуна та наявності пільг від держави. Чим більше місто, у якому проживає водій (а значить, більш завантажені дороги і високі ризики аварійних ситуацій) та чим більший об’єм двигуна (великий автомобіль, який може завдати більше шкоди) — тим дорожчою буде автоцивілка. Найдорожча вартість ОСЦПВ в Україні — в Києві та київській області. В закарпатській області поліс автоцивілки має середню ціну.

У Закарпатській області ціни на автоцивілку коливаються у межах:

  • для мотоциклів — від 280 до 1 300 грн (в залежності від об’єму двигуна);
  • для легкових авто — від 870 до 1 500 грн;
  • для вантажівок — від 1 900 грн до 3 000 грн;
  • для автобусів — від 2 400 грн до 5 500 грн.

Що містить поліс страхування авто

ОСЦПВ (або обов'язкове страхування автоцивільної відповідальності) — це страхування, яке захищає в першу чергу громадянську відповідальність водія. Хоча найчастіше на дорозі відбуваються дрібні аварії, масштабні ДТП (за участю декількох автомобілів, з псуванням майна, постраждалими тощо) зазвичай можуть коштувати дуже дорого. У пересічного водія може не вистачити коштів, щоб покрити такі збитки.

Для цього і створена автоцивілка: поліс покриває збитки до 260 тис. грн на кожну постраждалу людину та до 130 тис. грн на зіпсоване у результаті аварії майно.

Відповідно до закону, страховка оформлюється на один рік. Після цього документ треба оновлювати. В цілому, це доволі зручна практика: якщо у вас виникли певні проблеми або невдоволення у роботі вашої страхової компанії, ви через рік можете замінити її на іншу.

Всього в Україні, згідно з даними МТСБУ (Моторне транспортне страхове бюро України) працює 63 страхові компанії, які надають послугу зі страхування автомобіля.

ОСЦПВ покриває витрати на ремонт постраждалої машини, лікування постраждалого водія та пасажирів та ремонт майна, пошкодженого в результаті аварії.

Однак покриття ремонту винуватця ДТП, збитки від викрадення авто та будь-які інші пошкодження автомобіля власника автоцивілки не покриваються. Пошкодження вашого автомобіля покриває поліс каско. Каско — це не обов'язковий поліс, його можна оформити окремо, щоб застрахувати і свій автомобіль також.

Підібрати автоцивілку, яка буде підходити вам по ціні та можливостям, можна у сервісі підбору автоцивілки від Finance.ua.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат