Закарпаття очікує на поставку трьох видів вакцин

03.06.2021 16:44 ПОДІЇ

Вакцинуватимуть освітян.

Сьогодні відбувся брифінг за участі першого заступника голови Закарпатської ОДА Мирослава Білецького. На заході говорили про продовження вакцинації від Covid-19 на Закарпатті. Зараз розпочинається третій етап, до якого залучають освітян. Днями область отримає чергову поставку трьох видів вакцин для різних цільових аудиторій: Коронавак, Астразенека і Пфайзер. Загалом це близько 31 тисячі вакцин.

Вакцинальна кампанія в області триває без вихідних. Цими вихідними буде дуже гаряче, адже за три дні маємо вакцинувати 3,5 тисячі освітян, - каже Мирослав Білецький. - Всього отримали щеплення першою дозою 28 368 закарпатців, 3235 осіб вже завершили вакцинальний цикл, отримавши дві дози.

Посадовець також повідомив, що ті, хто пройшов повний цикл вакцинації, отримують можливість подорожувати світом, а тим часом Міністерство цифрової трансформації з відповідними підрозділами МОЗ активно займається розробкою так званих COVID-паспортів. Він буде давати підтвердження того, що людина вакцинована. Такі свідоцтва з’являться з 1 липня.

Рада ЄС та Європарламент домовилися про введення в Євросоюзі єдиних сертифікатів вакцинації. Якщо ви отримали щеплення сертифікованими в ЄС препаратами, вам не мають права відмовити в'їхати на територію ЄС з медичних причин. В уряді запевняють, що українські сертифікати будуть відповідати всім стандартам ЄС, що дозволить відновити поїздки громадян України до країн ЄС, - повідомив Мирослав Білецький.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат