На Закарпатті правоохоронці затримали інспектора митної служби

09.08.2022 10:05 КРИМІНАЛ

Служба безпеки України викрила посадовця Закарпатської митниці на створенні корупційної схеми під час ввезення до нашої країни автомобілів з іноземною реєстрацією.

Встановлено, що протиправний механізм організував інспектор митного посту «Косонь». Чоловік систематично вимагав у водіїв гроші за нестворення штучних перешкод під час оформлення автомобілів, які прибували із-за кордону в режимі тимчасового ввезення.

Вартість своїх послуг митник оцінював у середньому 300-500 доларів за автомобіль. Ціна коливалася в залежності від марки транспортного засобу. За оперативними даними, у середньому за тиждень через митний пост за цією схемою пропускали до 5 «євроблях».

Організатора корупційного механізму викрили під час отримання частини неправомірної вигоди у розмірі 700 доларів за ввезення двох автомобілів. Раніше правоохоронці задокументували ще один факт отримання фігурантом 300 доларів за сприяння у ввезенні автівки з чеською реєстрацією.

Інспектору митного посту оголошено про підозру за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин справи.

Перевіряється причетність інших посадовців митниці до функціонування незаконної схеми.

Викриття зловмисників проводилося під процесуальним керівництвом Закарпатська обласна прокуратура.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат