В Ужгороді групу осіб підозрюють у незаконному позбавленні волі людей

02.07.2022 23:39 КРИМІНАЛ

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури трьом чоловікам у складі організованої групи повідомлено про підозру у незаконному позбавленні волі осіб (ч. 3 ст. 146 КК України).

За даними слідства, підозрювані організували в Ужгороді так званий реабілітаційний центр для осіб, які страждають від алкогольної чи наркотичної залежностей. При цьому заклад, що діяв більше двох років, не був зареєстрований належним чином і не мав необхідної ліцензії.

Під приводом лікування осіб незаконно утримували в орендованому будинку. Він перебував під постійною охороною і «пацієнти» були позбавлені можливості вийти за межі домоволодіння. У разі спротиву до них застосували різного виду покарання, тиск, вводили медичні препарати. Вартість перебування у центрі за місяць складала 10-15 тис. грн, які сплачували родичі осіб.

Днями, під час обшуку установи, правоохоронці виявили там зв’язаного чоловіка в непритомному стані. До нього одразу викликали медиків, які і відвезли особу до лікарні.

Крім того, встановлено факт, коли закарпатець, якого проти його волі утримували в центрі, два тижні знаходився там із симптомами двостороннього запалення легенів. Допомогу йому надали тільки коли чоловіку вже критично необхідна була госпіталізація.

Наразі вирішується питання щодо обрання фігурантам – мешканцям Ужгорода та району – міри запобіжного заходу. Триває досудове розслідування, яке здійснюють слідчі Управління СБУ в Закарпатській області. Викриття злочину здійснено за матеріалами Управління стратегічних розслідувань в області ДСР НПУ із залученням спецпідрозділу КОРД.

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат