Наша відповідь

12.08.2022 13:26 ПОДІЇ

Війна триває і ніхто не візьметься давати прогнози щодо терміну її закінчення.

Але війна перейшла в якусь позиційну стадію. Наземні війська майже не використовуються. Воїни сидять в окопах і моляться, щоб не прилетіли артилерійські снаряди, міни чи ракети. Лінія фронту майже нерухома. А от ракети летять щодня. Щодня майже всі регіони України в очікуванні чергових прильотів.

Але й тут є зміни. Якщо раніше нас завалювали ракетами і ми не мали чим відповісти, то зараз усе різко помінялося. Ми почали відповідати. Американські HIMARS знищували склади боєприпасів російських фашистів. Щоправда, дальності не вистачало. Нашим максимумом був Антонівський міст біля Херсона, руйнація якого не давала змогу росіянам підвозити в цей регіон зброю.

Але цього тижня був великий позитивний сюрприз, який можна порівняти хіба що з затопленням крейсера «Москва». Ми досягли Криму, де поблизу міста Саки підірвали знаменитий військовий аеродром. Вибухи на аеродромі спричинили справжню паніку в Криму. Досі кремлівські щури переконували місцеве населення, що Крим в абсолютній безпеці і жодна українська ракета туди не долетить.

Але щось таки долетіло. Вибухи були потужними, люди почали масово тікати з Криму.

Самі росіяни сказали, що насправді вибух стався під час перевантаження боєприпасів. Тобто, просто хтось щось випустив із рук. При цьому росіяни повідомляли, що руйнувань немає і ніхто не постраждав.

Але потім з’явилися супутникові знімки, на яких чітко було видно аеродром до вибуху і після. За найменшими підрахунками було знищено 9 літаків, деяка супутня техніка і кілька десятків особового складу. І мова йшла про досвідчених пілотів. Тобто, росія зазнала величезних втрат. Телеканал CNN наголошує, що це найбільша втрата авіації для росії за добу з часів Другої світової війни.

Але головне навіть не це. Головне те, що Крим перестав бути безпечним. Щоправда, наше Міністерство оборони так і не повідомило, що стало причиною вибухів. Невже у нас з’явилися ракети такої дальності? Якщо це так, то у війні може бути перелом. Важливим показником була істерія російських пропагандистів, які переконували, що Україна перейшла «червону лінію» і тепер росія повинна нанести потужного удару по центрам прийняття рішень в Україні. А помсти не сталося. Ще бомблять, але чогось потужного фашисти проти України так і не застосували. А все через те, що у них уже самих майже нема чим воювати.

Захід повинен відчути зміни і надати нам ще зброї. Звичайно, якщо він у цьому щиро переконаний. Бо останнім часом відчувається, що Захід втомлюється від війни. Допомога Україні не росте, бо путін шантажує усіх холодною зимою. Західні уряди бояться невдоволення свого населення через високі ціни на енергоносії. Та й західний бізнес занадто вже залежний від російської енергетики.

Вся наша дипломатична служба повинна переконувати лідерів країн Євросоюзу, США та Великобританії, що шанс на перемогу в цій війні в України є. І якщо трошки нас підтримати, то можна позбутися назавжди шантажу російських варварів.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат