Оленівка — біль України

06.08.2022 16:51 ПОДІЇ

Від самого початку війни ми спостерігали за драмою у Маріуполі. Там тримали оборону наймужніші наші воїни з батальйону «Азов». Не просто тримали, а своєю мужністю дали зрозуміти ворогу, що швидкого завоювання міста не буде.

«Азовців» бомбили цілодобово. На жаль, сталося так, що вони залишилися не просто без підмоги, але й без постачання зброї та ресурсів.

Було кілька сміливих проривів наших десантників до місця дислокації бійців «Азова», що давало змогу тримати оборону і надалі.

Згодом «азовці» змушені були заблокуватися на підприємстві «Азовсталь». Завод був без захисту наших регулярних військ, тому російські орки без проблем бомбардували цехи заводу, де були наші сміливці, навіть літаками, а не лише важкою артилерією.

Згодом стало відомо, що серед наших бійців багато поранених, які майже не мали змоги отримувати медичну допомогу.

Влада дала зрозуміти, що «азовцям» потрібно здатися, бо крім медичної допомоги, також немає зброї та їжі з водою.

Почалися якісь переговори з Міжнародним Червоним Хрестом та владою Туреччини. Були обіцянки, що «азовці» зможуть здатися у полон, а потім їх обміняють на полонених росіян.

Так і сталося. І весь світ побачив, як майже тисяча «азовців» втомлених, але нескорених, здавалися у полон із піднятою головою. Вони виконали наказ влади, хоча багато з них готові були віддати життя в обороні.

Згодом ми дізналися, що з цієї величезної кількості полонених бійців «Азову» обміняти на російських полонених вдалося лише 40 людей. Доля інших була невідомою.

Аж тут сталася трагедія. Значну кількість наших полонених перевезли до концтабору в селі Оленівка, а ще через два дні цей концтабір вибухнув. Самі ж росіяни повідомили, що по тюрмі вдарила українська ракета і загинуло майже 60 полонених «азовців», і ще понад 100 отримали важкі поранення. Росіяни дії української армії пояснили тим, що «азовці» почали розповідати багато військових таємниць і їх вирішили знищити самі ж українці. Гіршої казки від фашистів не варто було й очікувати.

Насправді ж розвідка повідомила, що росіяни знущалися над полоненими. Навіть за день до трагедії у мережі було оприлюднено відео, на якому російські фашисти відрізають геніталії нашому полоненому. Щоб прикрити сліди знущань і щоб не стало відомо, що багато полонених уже закатовано до смерті, фашисти влаштували потужний вибух у колонії, де перебували полонені «азовці».

Велика трагедія. І дивно, що той-таки Червоний Хрест навіть не може потрапити на місце трагедії. Мовчить і Туреччина. Мовчить і наша влада, яка дала наказ скласти зброю. І всі ці події мають політичний характер і пов’язані на деяких прізвищах.

«В Оленівці — в концтаборі РФ, утримувались «Азовці» — герої і гордість нашої нації. Їх катували, знущались і морили голодом. Кастрували і ґвалтували, висмикувати нігті і знімали скальпи, вирізали живцем органи і шкіру, випалювали очі… Як так?

Де був Єрмак? І чому на переговорах про складання зброї «азовцями» був присутній Абрамович? Здають героїв «Азову», ллється кров українська…»,
— написав із цього приводу політик Сергій Ратушняк.

Так і є. «Азовці» стали жертвами політичних ігор. Вони готові були померти зі зброєю в руках…

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат