Інструктор військкомату вимагав 3 тисячі доларів США за ухилення від військової служби

12.06.2021 13:14 КРИМІНАЛ

Слідчі Територіального управління ДБР у Львові затримали на «гарячому» інструктора рекрутингу та призову одного з районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Закарпатської області.

Військовослужбовець вимагав 3 тис. доларів США у батька двох призовників. За ці гроші інструктор обіцяв відтермінувати призов на строкову військову службу та у подальшому допомогти звільнити їх у запас за станом здоров’я.

Інструктора затримали під час отримання неправомірної вигоди. Проводяться першочергові слідчі дії, після завершення яких буде оголошено про підозру у прийнятті пропозиції, обіцянки або одержанні неправомірної вигоди службовою особою (за ч. 3 ст. 368 КК України).

Затриманому може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

ДБР перевіряє причетність до корупційних схем керівництва районного територіального центру комплектування та представників інших правоохоронних органів.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Закарпатська спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Західного регіону, оперативний супровід – УСБУ в Закарпатській області.

Пресслужба ДБР

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат