Ужгородська податкова просить звернути увагу на місцевий податок на нерухоме майно

admin 29.04.2013 12:02 РАТУША

ДПІ у м.Ужгороді нагадує, що з нового 2013 року, введено новий місцевий податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, запроваджений ст. 265 Податкового кодексу України.

Платниками вказаного податку є: юридичні особи та фізичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками об’єктів житлової нерухомості.
Базою оподаткування є житлова площа об’єкта   житлової нерухомості.
Податковим законодавством передбачено зменшення бази оподаткування об’єктів житлової нерухомості (пільга), що перебуває у власності фізичної особи: для квартири – на 120 кв.м і для житлового будинку – 250 кв.м.
Таке зменшення надається один раз на рік і застосовується до об’єкта житлової нерухомості, у якій фізична особа – платник податку зареєстрована в установленому законом порядку, або за вибором такого платника до будь – якого іншого об’єкта житлової нерухомості, який перебуває в його власності.
Якщо фізична особа виявить бажання застосувати пільгу до іншого об’єкта житлової нерухомості, який перебуває в її власності, вона має надати до 1 липня поточного року заяву до податкового органу за місцем реєстрації.
Таку заяву можна подати особисто платником податків або уповноваженою на це особою; надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення; засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису.

admin


За матеріалами ДПІ в м. Ужгороді

ТЕГИ : ПодатковаУжгородмісцевий податок на нерухоме майно

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат