Газета

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-03-28') and ((cat_id = '0')or('0' >= '0')) and (in_newspaper = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(0 = '13')) order by id desc LIMIT 100, 20

День Європи разом із країнами-членами ЄС

9 травня Україна вперше долучилася до заходів з нагоди свята, яке традиційно відзначається в Європейському Союзі та інших країнах на знак миру та єдності на континенті, – Дня Європи. Цей день уважається днем народження Європейського Союзу. Держави-члени ЄС та інші країни на шляху до євроінтеграції традиційно вивішують прапори та організовуючи спеціальні заходи, а в Люксембурзі та Косово цей день оголошений вихідним.

Більше половини переселенців, які зараз проживають на Закарпатті, мають намір повернутися додому

До таких висновків дійшов Національний інститут стратегічних досліджень, який на замовлення Закарпатської ОВА провів дослідження ситуації потреб внутрішньо переміщених осіб у регіоні та оприлюднив дані досліджень.

У Мукачеві можуть ввести військову адміністрацію

Маніпуляції мера Мукачева Андрія Балоги вже не сприймаються депутатським корпусом і вони мають намір діяти більш рішуче.

Даремний переляк

Чомусь критичною у цій війні   вважалася дата 9 травня. Росіяни казали, що на цю дату Україна готує масований обстріл території Росії включно з Москвою і навіть відмінили в більшості прикордонних містах паради. У самій Москві парад таки відбувся, але тривав він всього 45 хвилин, а з танків по площі перед Кремлем проїхав лише один танк. Та й той був музейним експонатом. На парад приїхали лише декілька президентів з країн Середньої Азії і Лукашенко. Але Лукашенку було так погано, що він навіть не залишився на обід і полетів додому. Одним словом – ганьба.

У проблемному дворі в самому центрі Ужгорода почали ремонт аварійних сходів

Двір у самому серці Ужгорода на Корзо, 16 міг би стати прикрасою міста. Але насправді він знаходиться у критичному стані.

Сповідь щедрих літ

Саме так можна б назвати 48 книг письменника Юрія Шипа на форзацних світлинах вибраних творів у ювілейному виданні «П’ять презентів» (лірики, пісень, гумору, сатири і байок) з нагоди його вісімдесятиліття.

Атака на Кремль

Війна зайшла в дуже гостру фазу. Суспільство накручували контрнаступом українських військ, але було зрозуміло, що цьому наступу повинно передувати знищення нашими вояками російських баз постачання пального та зброї. Тобто, спочатку ми повинні були знешкодити найближчі тили ворога.

Місток допомоги. Демократична Спілка угорців України стала осередком допомоги та підтримки українців

Демократична Спілка угорців України з перших днів повномасштабної війни стала осередком, через який допомога угорців направлялась українцям, які рятувалися від війни та воїнам, які боронили країну на сході. Ця допомога не припинялася за цей час ні на день і тепер, більше ніж через рік після початку війни, у Спілці вирішили розповісти про цю допомогу.

Віктор Микита: Закарпаття — серед лідерів у країні за рівнем транскордонного співробітництва

У межах Міжнародного саміту міст та регіонів, який пройшов під егідою Конгресу регіональних та місцевих влад при Президентові України в Києві, голова Закарпатської ОВА Віктор Микита провів ряд важливих міжнародних зустрічей.

Чому нас блокують

Ця жорстока війна затягується. Це вигідно ворогу. Кремлівські щурі розуміють, що можуть нас добряче виснажити, а Захід просто замориться нам допомагати, бо там населення вже втомилося від нашої війни і від того, що через війну страждає добробут населення і в Європі та США.

Товариство вірменської культури ініціювало благодійний концерт «Діти Закарпаття – воїнам ЗСУ»

19 квітня в Ужгороді відбувся благодійний концерт під назвою «Діти Закарпаття – воїнам ЗСУ». Захід зініціював голова Товариства вірменської культури Закарпаття «Арарат» Карен Енокян, який частково став і спонсором заходу. До фінансової підтримки долучилися також підприємці Ужгорода, частина з яких – представники вірменської спільноти.

Цар вже не той — суд поновив на посаді директора угорської школи у Мукачеві

Мукачівський суд показав свою незалежність від примх клану Балог

Допомогти армії

На війні багато хто хоче нажитися. Корупційних скандалів вистачає. Перед війною ми розпродали свою зброю, зупинили різні військові програми розробок нової зброї. Зараз стоїмо з протягнутою рукою перед заходом і вимолюємо зброю.

Бандитські підпали

Таке враження, що Закарпаття повертається до 90-х років, коли бандити контролювали бізнес та політиків. Незгодним спалювали будинки та автомобілі. Це в кращому випадку.

Графік Пасхальних богослужінь в храмах Ужгорода Закарпатської єпархії ПЦУ

Управління Закарпатської єпархії Української Православної Церкви (ПЦУ), на численні звернення парафіян, подає графік Пасхальних богослужінь у храмах Ужгорода.

Як і ким знищувався Мукачівський військовий аеродром

Мукачівський військовий аеродром тепер міг би нам дуже стати в нагоді.

Капітуляція: Громада Мукачева змусила мера Балогу знизити тарифи на водопостачання

Як ми повідомляли,   Мукачівський Водоканал підняв тарифи на водопостачання та водовідведення відразу на 100% з 29 грн до 59 грн за кубометр. Ручний виконком це рішення підтримав одноголосно.

Розкрадений аеродром

Ми й надалі випрошуємо у світу зброю. Воно й зрозуміло. Росія десятки років свої прибутки з продажу нафти та газу пускала не на добробут населення чи нові технології, а на озброєння. Психологія фашистів – зі зброєю можна відібрати в інших їхні здобутки.

Їх слово і пісня здружили

Наш край у когорті видатних митців дав і двох ровесників — поета Юрія Шипа та композитора й співака Петра Матія.

Ужгородські депутати проголосували важливі питання

У четвер, 30 березня, відбулася чергова сесія Ужгородської міської ради, на якій було розглянуто понад 40 важливих для міста рішень. Усі питання порядку денного ще до голосування у сесійній залі депутати обговорили у 4 профільних комісіях.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат