Затриманий на кордоні з Закарпаттям фінансовий аферист зі Швеції намагався покінчити життя самогубст

09.02.2019 17:09 КРИМІНАЛ

41-річного шведського бізнесменa Еміля Амірa Інгмaнсонa (Emil Amir Ingmanson), відомого як Мaкс Сервін, звинувaчують у тому, що він обдурив 22 тисячі пенсіонерів Швеції нa суму 2,4 млрд. шведських крон (247 млн. євро).

Як ми розповідали у друкованому варіанті видання, швед втік зі Швеції до Англії, але в аеропорту Лондона був затриманий. Його випустили під заставу. Швед швидко придбав собі паспорти ПАР та Парагваю і перелетів до Парижа, а звідти автомобілем дістався до Будапешта. Втечу з країни йому за винагороду в 50 тисяч фунтів допомагав організовувати громадянин Британії.

У Будапешті саме британець знайшов двох українців, які погодилися допомогти шведу дістатися України. Чомусь аферисти думали, що Україна не видасть його. Українці мали   отримати винагороду майже 5 тисяч євро за те, що допоможуть шведу заїхати з Угорщини в Закарпаття через КПП «Берегшурань—Лужанка». Не виключено, що цими громадянами України були закарпатці, які могли допомогти домовитися з угорськими та українськими прикордонниками про безперешкодний проїзд.

Але на кордоні шведський аферист показав паспорт Парагваю. Експерт засумнівався у його справжності. Швед до того ж показав паспорт громадянина ПАР і це також не спрацювало. Згодом угорські правоохоронці виявили у шведа водійські посвідчення, які не відповідали даним паспортів. Шведа затримали і помістили в ізолятор.

Як повідомляє угорське видання Соболчгір, в ізоляторі швед намагався покінчити життя самогубством. Наразі його помістили в лікувальний заклад. Згодом афериста передадуть до Швеції, де на нього чекає суд.

Що стосується спільників, то вони отримали по два роки ув’язнення, але з відстрочкою на випробувальний термін 3 роки.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат