Ужгородський підприємець за власні кошти відреставрував історичний пожежний гідрант

20.10.2018 15:07 РАТУША

Про зроблену роботу розповів закарпатський журналіст Віталій Глагола. Мова йде про старі чехословацькі гідранти, яких у місті залишилося близько 80 із майже півтисячі, встановлених ще за Чехословацької Республіки у 1930 році майстром, інженером Ярославом Матічком. Сьогодні більшість із них на 2/3 вже в асфальті та землі (усе через підняття рівня дороги), та й випробування часом пройшли не всі.

Кілька років тому в Ужгороді з’явилася громадянська кампанія з порятунку ужгородських пожежних надземних гідрантів 1930 року — «1930». Активісти неодноразово відновлювали та фарбували гідранти, міська влада теж обіцяла допомагати, але далі слів не пішла.

Але в четвер, поблизу ЗОШ № 3 з’явився повністю відреставрований гідрант. За власний кошт його відновив підприємець Вадим Трутнєв, який займається реставрацією авто. «Бюджет такого відновлення 1500 дол., враховуючи всі роботи і матеріали», — розповів Віталій Глагола. Каже, що при реставрації було використано іспанські фарби, французькі лаки та інше. Тепер цей гідрант не лише як новенький, а й повністю функціонуючий.

«Це 4 тижні роботи фрезерувальників, зварювальників, токарів, фарбувальників та інших спеціалістів. Загалом 15 людей. Це колективи кількох фірм, як-от «Автоемалі», Автоспортсервіс «СІНТ». КП «Водоканал» трохи допоміг запчастинами та взяв на себе земляні роботи і документи», — додав Віталій Глагола.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат