На Закарпатті ідея люстрації   скомпрометована   «псевдолюстраторами»

04.04.2015 08:39 ПОЛІТИКА

Інтернет-видання Prozak.info опублікувало лист-роздуми щодо провалу люстраційних процесів у Закарпатті. Ось лише деякі витяги з листа Ореста Фантича.


«Уже понад року минуло після Євромайдану. Суспільство вимагало очищення і люстрації. Створювалися громадські ради, які мали конт­ролювати владу. Створювалися люстраційні комітети, які повинні були визначати, хто ж не є гідним влади.

Натомість у Закарпатті сама ідея громадського контролю та люстрації влади скомпрометована... самими «контро­лерами» та «люстраторами».

Відразу після Майдану впливові політики намагалися осідлати процеси очищення та контролю влади. Справжні й щирі майданівці були усунуті від цих процесів. Їхні функції перебрали на себе дивні й цілком підвладні люди.

Зараз щирі активісти дивуються, чому Громадська рада при Закарпатській ОДА складається зі «старих» підневільних кадрів. Але ж уже ніхто нікого не питає, хто повинен бути у громадських радах. Туди пропихуються «потрібні».

Найагресивніші люстратори також були підневільними. Богдан Пилипів «влип» після стрілянини під СБУ. Громадські контролери в Ужгородській міськраді також попалися на «шкурних» інтересах і фактично стало зрозуміло, що вони керовані. А чого вартий скандал із Олександром Пересоляком із виламуванням воріт.

Скандал із активістом Романом Богуславським, який «засвітився» на відеосвідченнях про підпали, також став компрометуючим для цілого люстраційного руху в Закарпатті, бо ця «засвітка» є наслідок розколу між активістами».

Автор листа переконаний, що є й інша категорія так званих «контролерів влади». Це ті, хто «записався» в люстратори не за чиєюсь креатурою, а виключно заради якоїсь власної помсти. Дописувач наводить приклад з одіозним лікарем та священиком Степаном Біляком, який дошкуляє атаками на керівників та де­яких лікарів обласної лікарні.

Автор наводить цілий ряд цитат Степана Біляка з його ж газети «Карпатська Україна» різного періоду. У період президента Ющенка йде вихваляння Ющенка і критика Януковича. У період президента Януковича — все навпаки.

«У зверненні до президента В. Ющенка: «Мушу визнати, що багато з нас голосувало не стільки за «Нашу Україну», яку ототожнювали не тільки з Вами, пане Президенте, але і з Балогою, скільки проти Віктора Януковича» (КУКП, № 48 (102), 3 грудня 2005 року).

Звернення до президента В. Януковича: «…я підтримував Вашу кандидатуру на президентських виборах у 2004 році, аж до закінчення третього туру виборів. Ми не вскочили в останній вагон помаранчевого поїзда, в який запрошував Балога» (КУКП, № 49 (410), 17 грудня 2011 року)».

У листі також наводиться цілий ряд цитат-дифірамбів «регіоналам» Акимовій, Олійнику, Шуфричу, Клюєву та Богатирьовій. Окрема похвала тодішньому начальнику управління охорони здоров’я Романові Шніцеру. А вже після Майдану риторика цитат різко міняється.

«До Майдану: «Не можу не відзначити, що Р. І. Шніцер сприяє розвитку і покращенню всіх форм медичної допомоги. Мені завжди було легко співпрацювати з ним і коли він був начмедом, і головним лікарем, а також начальником УОЗ» (КУКП, № 34 (446), 25 серпня 2012 року). Після Майдану: «Думаю, що в корупційній схемі у нашому регіоні випереджав Шніцера тільки голова ОДА О. О. Ледида» (КУКП, № 16 (532), 26 квітня 2014 року)».

«Звичайно, що в будь-якої мислячої людини виникне цілком логічне запитання: чи може ця людина щиро прагнути очищення влади? Тим не менше, Степан Біляк усіма способами намагається затесатися серед люстраторів, бо тримає зло на головного лікаря Яцину та багатьох інших лікарів. Хіба це не абсурд?» — цитує Prozak.info лист Ореста Фантича.

Коментарі :


07.05.2015 22:34 Гуцул

Я то думаю чом мій кум так рано пішов післяя операцію цього ескулапа. Де люстратори наші.


07.05.2015 14:45 Професор медицини

Господи,який з БІЛЯКА люстратор. Та почитайте його кримінальну справу, яка чомусь тягнеться роками. Цей вуйко зарізав не одного здорового чоловіка. За гроші безумовно.


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат