Ужгород продовжує пити воду з перечинськими нечистотами

27.03.2015 17:07 РАТУША

Про те, що каналізаційні стоки 7-тисячного Перечина безперешкодно потрапляють до р. Уж, а відтак цю воду п’є Ужгород, місцеві ЗМІ час від часу розповідають упродовж останніх років. Проте далі цього вирішення питання не просувається, ситуація на краще не змінюється.


Днями про неї розповіло центральне телебачення в сюжеті ТСН. З нього українські телеглядачі дізналися, що перечинські нечистоти, потрапивши до річки, через 6 км потрапляють у водозабір обласного центру й мешканці частини Ужгорода цю воду п’ють.

Як відомо, каналізаційну систему в м. Перечин не ремонтували понад 30 років. Дві насосні станції працюють лише у будні й до 17-ї години, на обслуговуванні кожної задіяно по одному працівникові, інших звільнили. Власне помпувальні станції оточені калюжами з нечистотами, тут панують нестерпний сморід і сила-силенна комарів.

За словами працівника насосної станції, помпи вдень працюють безперебійно, а за ніч резервуари не встигають заповнюватися. Проте вдень насосна станція також зачинена, а двигуни вимкнені. За словами місцевих мешканців, нечистоти до очисних споруд ця станція вже давно не перекачує. Років зо два вони не працюють, усіх звільнили... На другій станції працює лише одна помпа і лише в робочі дні до 17-ї години. Увесь інший час стоки спеціально викопаними каналами стікають у потічки, а потім в Уж. Водозабір для Ужгорода розташований біля с. Кам’яниця, що за 6 км звідси.

Керівник комунального підприємства «Комунальник» Ярослав Андрушик пояснив ТСН, що, мовляв, вода за графіком надходить і вистачає одного чоловіка, який від 7-ї ранку до 17-ї відкачує воду, а величезні калюжі з нечистотами і прокопані канали, за його словами, «то всьо дощ, дощові води, аби води від станції відвести й працівник міг туди зайти».

За порушення природоохоронного законодавства його штрафували... на 800 гривень, повідомляє tsn.ua. То, може, таки час уже природоохоронній прокуратурі з’ясувати, чому не виконуються її приписи, а ситуація з водою для вживання обласним центром залишається просто кричущою?

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат