Фашист Путін вирішив добити Україну

24.01.2015 08:15 ПОДІЇ

Останні дні жахливі для України. Окупаційні війська на Сході пішли в масований наступ. У період «затишшя» ми втратили 2 тисячі квадратних кілометрів української території. В період «перемир’я» після Мінських угод ще 500 квадратних кілометрів.


Недолугі військові начальники здали Донецький аеропорт. Наші славні «кіборги» зазнали страшних втрат.

Агресор преться на Маріуполь, щоб прокласти шлях до Криму суходолом.

Росія вже відкрито направляє свої війська в Україну. За останні дні в нашу країну ввійшли потужні підрозділи російських військ, особовий склад яких налічує понад дві тисячі чоловік і сотні одиниць техніки.

Чи можемо ми якось протистояти фашистському агресорові? Самостійно — ніяк. У рейтингу армій світу Росія на другому місці після США. Ми на двадцятому. У росіян від трьох до п’яти разів більше всіх видів озброєнь та військових. При цьому кремлівські карлики весь цей час нарощували обороноздатність, а їхні емісари в Україні за влади Януковича методично знищували нашу армію.

Зараз глава уряду Яценюк просить збільшити загальну чисельність Збройних сил України на 68 тисяч осіб до 250 тисяч і обіцяє хороше фінансування армії. «Нагадаю, що загалом на фінансування національної безпеки та оборони у поточному році передбачено 90 млрд.   гривень. Це рекордна цифра, яка перевищує 5,2 % від ВВП», — сказав він.

Але хіба це вихід? Армія повинна пройти повне реформування. Днями головний з забезпечення тилу української армії був упійманий на хабарі. Розпродавав речі, які повинні йти воякам. А через день суд його відпустив під заставу. І це у час, коли наші хлопці живуть лише з того, що їм за останні копійки збирають волонтери.

Як взагалі можна наживатися на тих, хто віддає своє життя за державу? А олігархи? Та для них війна — клондайк. Командир протитанкового взводу батальйону «Донбас» Володимир Бабенко вважає, що війна вигідна не тільки Росії, а й українським олігархам. Зокрема, мільярдерові Рінату Ахметову.

«Я був у відрядженні в секторі М. Донецький метзавод працює, пивзавод «Сармат» працює, молокозаводи працюють у Донецьку. Яка українська санстанція контролює якість продукції, яка поставляється з ДНР в Україні? І українською залізницею через офшор йде продукція Ахметова. Він відправляє свою продукцію за кордон», — заявив Бабенко.

Він підкреслив, що в Україні відбувається переділ власності між олігархами, які наживаються на війні. На думку Бабенка, корінних змін країні Майдан не приніс. «Вигідно олігархам. А для мене вони пахани. Що змінилося? Прийшла нова Верховна Рада, а нічого не змінилося», — підсумував боєць.

Ну і цікавим щодо цього є також інтерв’ю колишнього нардепа Олеся Донія. Він прямо заявив, що вся ця війна — звичайна ширма. Бо наша влада вже давно домовилася з Путіним та Європою про те, що на Донбасі створять аналог Придністров’я. На думку Донія, Мінські домовленості були укладені на невигідних для України умовах, а чинне керівництво країни не збирається завершувати конфлікт на Донбасі.

«Україну готують до визнання таємних домовленостей між Путіним і Порошенком, які були досягнуті ще до президентських виборів і спочатку називалися   «мирний план президента Порошенка», а потім були так звані мирні Мінські домовленості, незрозуміло ким підписані з боку держави Україна і які не сприймаються значною частиною суспільства», — вважає Доній.

«Для того, щоб вони були сприйняті як реальність, очевидно час від часу загострюється протистояння. Мета Путіна — створення в Україні так званого Придонбасся за прикладом Придністров’я. Формально і з юридичної точки зору української землі, але насправді контрольованою і регульованою сателітом кремлівським режимом . А в умовах України цей режим буде контролюватися ще й відверто кримінальними елементами, які брали участь у вбивствах. Все це буде перебувати на балансі України і буде тим якорем, який не даватиме Україні демократизуватись, покращувати економічну ситуацію і євроінтегруватися», — зазначив екс-нардеп.

«Як змінити ситуацію без політичної волі, якої немає у керівництва держави, незрозуміло. Очевидно, що тільки лише під тиском економічних санкцій Росія не забере свої війська. А самостійно Україна як держава не збирається цей конфлікт вирішувати. Тому суспільство поступово готують до визнання Придонбасся як частини України. Є всі підстави думати, що саме такими є таємні домовленості між Путіним і Порошенком», — додав екс-нардеп.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат