У місті хаотичні відключення електроенергії

16.01.2015 15:59 РАТУША

Ужгородці вимагають від влади скласти і оприлюднити графіки відключень.

Останніми днями ужгородці потерпають від хаотичних відключень електроенергії, зокрема у вечірні години. Так, у понеділок 12 січня о 18.00 було відключено від електропостачання житлові квартали в «новому» мікрорайоні, на Шахті тощо. У вівторок 13 січня електроенергію в «новому» мікрорайоні відключали після 21.00, а в середу 14 січня — зранку. Минулого тижня вулиці цієї частини міста також занурювалися в сутінки на кілька годин.

Ужгородці намагаються бути терплячими і не псувати нерви тим, що це робиться без будь-яких на те пояснень із боку ужгородської міської влади. Мешканці жодної багатоповерхівки наразі не мають уявлення, коли наступного разу вимкнуть світло, графіків-попереджень про відключення електроенергії немає. Тож після повернення з роботи вам будь-якої миті можуть зненацька знищити всі ваші вечірні плани: викупати дитину чи приготувати вечерю, вийти на домовлену зустріч у Skype чи підготуватися до завтрашнього семінару... Не кажучи вже про домашню електротехніку, яка таким чином безжально нищиться. І головне, що, знезброївши вас у такий спосіб, ви залишитеся в цілковитому невіданні, на який саме час будете в полоні темряви.

Цього понеділка Закарпаттяобленерго поширило повідомлення про те, що так звані віялові відключення електроенергії можливі через Водоканал м. Ужгорода.

Як відомо, кілька місяців поспіль триває надзвичайний стан у енергетиці України. Причиною цього, як уже неодноразово повідомлялося, є відсутність палива на ТЕС. Паливо, тобто донецьке вугілля, натомість крадеться на Донбасі й вивозиться в Росію.

Відтак надважливим питанням на сьогодні є своєчасні й повні розрахунки всіх підприємств, організацій, а також власне самого населення за спожиту електроенергію. Зібрані кошти спрямовуються на закупівлю імпортного палива, а найменші затримки з цим можуть призвести до колапсу в енергетичній системі.

На сьогодні одним із боржників, що несвоєчасно і не в повному обсязі розраховуються за спожиту електроенергію, є комунальне підприємство «Водоканал м. Ужгорода». Якщо з вересня 2014 року Водоканал розраховувався за спожиті енергоносії стовідсотково і у встановлені терміни, то вже за грудень підприємство «приростило»заборгованість на 400 тис. грн.

Згідно з інформацією КП «Водоканал м. Ужгорода», у січні поточного року підприємство планує розрахуватися тільки за половину спожитої електроенергії. Якщо врахувати, що в середньому щомісяця це комунальне підприємство споживає електроенергії на 2 млн. грн., то цього буде більш ніж достатньо для запровадження диспетчером енергосистеми віялових відключень для всієї Закарпатської області, вважають у Закарпаттяобленерго.

До редакції газети телефонують ужгородці, обурені спонтанними електровідключеннями. Після Новорічних свят це не торкнулося хіба що пр. Свободи. Люди запевняють, що з огляду на складну ситуацію в країні з розумінням ставляться до вимушених електровідключень. Мешканці міста звертаються до міського голови Віктора Погорєлова з вимогою скласти графіки відключень і повідомити про них населенню. Тоді це буде відповідати європейським нормам, коли громадяни готові розуміти владу, якщо остання не ігнорує брутально їхні нагальні життєві потреби.

ТЕГИ : Гаряча лінія

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат