Щотижневі брифінги міліції: Про вишиванку, п’яних силовиків і крадіжки велосипедів

Евеліна Гурницька 29.05.2015 17:52 ПОДІЇ

У закарпатській міліції нова традиція — щовівторка вона звітує пресі про свою роботу за сім днів. Цього тижня у прес-центрі УМВС у Закарпатській області відбувся перший брифінг. Йшлося про підпали авто, крадіжки велосипедів, інцидент на ужгородському Параді вишиванок, відповідальність правоохоронця, який навмисно збив дів­чину на пішохідній зоні, а також про наркотики, п’яних міліціонерів за кермом і хабарі.


Заступник начальника обласної міліції, начальник кримінальної міліції, полковник Василь Русин зазначив, що протягом тижня було   зареєстровано 1639 заяв та повідомлень (з початку року — 32092), з яких по 425 (з початку року — 8865) ведеться слідство. За цей відрізок часу 96 осіб повідомлені про підозру в злочині. Протягом семи днів працівники оперативних служб розшукали 3 злочинців (з початку року — 97) та 6 безвісти зниклих осіб (з початку року — 26). На території області зареєстровано 4 факти незаконного обігу зброї (з початку року — 143), крім того викрито 7 фактів, пов’язаних із наркотиками, та 6 випадків згвалтування. Протягом звітного періоду до суду скерували 3 справи щодо учасників організованої злочинності. З початку року скоєно 13 підпалів машин, з яких 3 розкрито, тобто є підозрювані. Найбільше підпалюють автівки — в Ужгороді та Мукачеві. Причини таких «розбірок», як каже Русин, невиконання власниками певних зобов’язань, помста.

Також полковник підкреслив, що почастішали випадки крадіжки велосипедів — у 2015 році зафіксовано 266 таких випадків, триває досудове слідство у 64 порушеннях. Власне, в Ужгороді викрито 10 крадіїв біціглів.

Журналісти запитували про долю міліціонера, який влітку 2014 року на своєму трициклі навмисно збив дівчину на пішохідній вулиці Корзо в Ужгороді. Тоді він вигукував, що він міліціонер і йому можна їздити пішохідною зоною. Русин підкреслив, що після цього інциденту правоохоронець був звільнений, однак суд поновив його на посаді, тим не менше, за словами Русина, його знову звільнили. До слова, нещодавно двох силовиків звільнили через керування авто у стані алкогольного сп’яніння, що спровокувало ДТП. З органів внутрішніх справ з початку року звільнено 8 працівників міліції, у тому числі троє — за останніми резонансними подіями (2 ДТП, 1 хабар).

На прес-конференції йшлося і про непорозуміння під час нещодавнього Параду вишиванок в Ужгороді, коли співорганізатори виганяли міліцію, мовляв, не псуйте нам свято. На запитання «РІО» щодо цього факту, начальник кримінальної міліції наголосив, що міліція несе службу у формі, це передбачено відповідними статутами.    

«Ті особи, котрі робили такі зауваження, я думаю, є набагато меншими патріотами України і вишиванки, ніж наші працівники міліції. Їм просто має бути соромно, — висловився Русин. — Притягувати до відповідальності цих осіб ніхто не буде, але, в першу чергу, вони зганьбили цю вишиванку».

Евеліна Гурницька

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат