Цього тижня Ужгород занурювався   у перевиборну лихоманку   і тонни друкованої агітації

23.10.2014 15:03 РАТУША

Передвиборна лихоманка цього тижня в Ужгороді відчувалася в усьому. Когось ловили з «підкупними » грошима, когось трохи лупцювали, десь по квартирах спокійно розносили «кримінальні» 200 гривень, а в. о. міського голови навіть спробував розіграти своє зняття з посади.


ЩАДЕЙ РІШЕННЯ ПРО АГІТПРОДУКЦІЮ ПІДПИСАВ ТА САМ ЙОГО І ПОРУШИВ

Повсюди — безліч макулатури з розмальованими, порваними портретами кандидатів у народні депутати й білборди від партій. На стінах будівель, стовпах і стовпчиках уздовж тротуарів портрети кандидатів, наклеєні одні поверх інших, як ще один метод боротьби з конкурентом...

Цілком очевидно, що схвалене виконкомом рішення, згідно з яким розміщати матеріали передвиборної агітації можна тільки у спе¬ціально визначених місцях, у місті порушувалося на кожному кроці. На цих далеких від визначення «спеціальних» місцях також чимало агітпортретів і від нині діючого в. о. міського голови. Тобто рішення ухвалювалося, але без жодних намірів його виконувати насамперед тими, хто його схвалював і навіть власноручно підписував, а також брав на себе контроль за виконанням. Візуально саме «матеріалів передвиборної агітації» від тимчасового мера цього тижня ужгородці бачили найбільше.

68-Й ОКРУГ МАЄ «КЛОНІВ» ТА НАЙБІЛЬШЕ КАНДИДАТІВ ІЗ-ПОМІЖ ІНШИХ ОКРУГІВ ЗАКАРПАТТЯ

В одномандатному виборчому окрузі № 68 (м. Ужгород та Ужгородський район) із 27 зареєстрованих кандидатів у народні депутати шестеро свої кандидатури зняли.

Заяви про відмову балотуватися 14 жовтня написали самовисуванці Є. Агоста, В. Туряниця, С. Ульянець, кандидат від «Батьківщини» С. Кисиличин, «свободівець» І. Ващенко, а також депутат Ужгородської міськради П. Чучка.

Тобто від Ужгорода й району буде 21 кандидат, це найбільше з-поміж усіх округів Закарпатської області. До речі, у бюлетені в одномандатному виборчому окрузі будуть «клони»: п’ятеро Ковачів і двоє Пересоляків.

У середу зателефонували наші читачі, які розповіли: на вул. Лермонтова, з боку приватного сектору, стоматполіклініки як були завжди ями, так і залишилися попри те, що теперішній тимчасовий мер свого часу обіцяв вулицю відремонтувати. Нині ж напередодні виборів «люди від Ковача» засипали ями біля двох будинків на відтинку дороги близько 10 м і заявили мешканцям: «Якщо проголосуєте за Ковача, засиплемо ями далі...». Але люди добре знають: ніколи цього не буде, бо вже ситі брехнею, а тому обурені передвиборним шантажем від цього горе-кандидата.

ФАРС ЗІ ЗНІМАННЯМ ВІД ЧУЧКИ—ЩАДЕЯ НАПЕРЕДОДНІ ВИБОРІВ

Цього тижня був розіграний сценарій за спільним авторством Чучки—Щадея. Спочатку депутат міськради Чучка заявив у мережі Facebook, що у середу в Ужгороді будуть знову намагатися звільнити Щадея з посади в. о. мера Ужгорода та секретаря шляхом таємного голосування бюлетенями. Мовляв, для цього вже зібрали необхідну кількість підписів для скликання сесії і збираються знайти ще 31 голос для відкриття сесії та зняття Щадея.

Чучка назвав це «таємним» переворотом і закликав депутатів не йти на сесію.

А вже у четвер Щадей повідомив, що йому, мовляв, відомо про плани його опонентів зібрати сесію й відправити його у відставку напередодні виборів... Опоненти тимчасового мера нібито «сплять і бачать, як його зняти, вирішили не чекати виборів, а діяти під шумок виборчої кампанії».

Проте є очевидним, що запущена новина про позачергову сесію й зняття Щадея з посади є продуманим піар-ходом напередодні виборів до парламенту, куди тимчасовий мер рветься, на переконання багатьох ужгородців, задля того, аби надійно заховатися після того, як погаздував у Ужгороді.

Ось як розцінюють фарс зі зніманням Щадея ужгородці. «Розуміючи, що в. о. міського голови Ужгорода Віктор Щадей явно програє вибори і що покращити ситуацію може тільки чудо, команда Балоги вдалася до нового спектаклю з підняття рейтингу Щадея», пише у мережі Facebook спільнота «Моє місто Ужгород».

Цитуємо. «Задум простий — якщо Щадея змістять, то ніби від цього має зрости його рейтинг як революціонера. Якщо ні, то так само, адже спектакль відбувся! Мислячих людей цим не розведеш, а от на голоси недосвідчених у політичній кухні виборців, що ще не визначилися або збиралися голосувати за когось із молодих кандидатів, можна розраховувати. Для тих, хто все ж сумнівається у спектаклі, задумайтеся над двома питаннями: Для чого Щадею підписувати розпорядження про скликання позачергової сесії стосовно свого зняття на завтра, якщо він може це зробити і після виборів? Чому секретарем знову обиратимуть людину Балоги Віталія Семаля, якщо це не спектакль, і дійсно, як пише Чучка, «регіонали хочуть» зняти?»

ТЕГИ : Віктор Щадей

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат