«Каштан-2014» —   три дні свята петанку

17.10.2014 15:32 СПОРТ

70 петанкістів із 10 країн в Ужгороді боролися за медалі міжнародного турніру з петанку «Каштан-2014».

В Ужгороді на алеях Боздоського парку відбувся традиційний міжнародний турнір із петанку «Каштани-2014», у якому взяли участь понад 70 учасників із України, Росії, Словаччини, Угорщини, Польщі, Литви, Естонії, США, Марокко та Франції.

У перший день турніру відбулися змагання тет-а-тет (один проти одного). Паралельно деякі українські спортсмени виборювали право представляти нашу країну на Чемпіонаті світу тет-а-тет, який відбудеться в січні наступного року у французькій Ніцці.

Переможцем турніру тет-а-тет став француз Тьєррі Коне, на другому місці — росіянка Настя Яковлєва, бронзову нагороду здобув Михайло Тарканій з Ужгорода. Що стосується відбору на Чемпіонат світу, то право представляти Україну у чоловіків виборов Олександр Коваль з Києва, а у жінок — ужгородка Олександра Шевченко.

Наступного дня відбувся турнір дуплетів (по два гравці в команді). Перемогу в головному турнірі «А» здобула команда з Росії у складі Євгена Осокіна та Насті Яковлєвої, срібло — в інтернаціонального дуплету Брахім Чалабі (Марокко) та Сергій Жуковський (Київ). Третіми був також інтернаціональний дуплет — Йеджей Сліж (Польща) Валентина Вторая (Ужгород).

Переможцями турніру «Б» стали ужгородці Петро Гойс та Ігор Заславський. На другому місці естонсько-словацький дуплет, а третіми також були естонські спортсмени.

В останній день турніру відбулися змагання команд-триплетів (по три гравці в команді). Чемпіонами турніру «А» стали ужгородка Валентина Вторая, киянин Дмитро Бугай та поляк Йеджей Сліж, які у фіналі перемогли команду Литви. На третьому місці — естонсько-ужгородська команда.

У турнірі «Б» перемогла російсько-литовська команда, другими був триплет у складі Петра Гойса (Ужгород), Сергія Жуковського (Київ) та Брахіма Чалабі (Марокко). Третє місце в інтернаціональної команди у складі: Паула Матушкова (Словаччина), Володимира Фуцура (Перечин, Закарпаття) та Йожефа Сабо (Угорщина).

Федерація петанку України щиро вдячна меценатам за допомогу в проведенні турніру Олександрові Ледиді, Іванові Бушку, Олексієві Химинцю, а також магазинам «Світ оптики», мережі магазинів «Людмила», магазину модного одягу H.I.S. Щира подяка також декану туристичного факультету УжНУ Федорові Шандору та кондитерові Валентинові Штефаньо. Офіційними напоями турніру вже традиційно були пиво «Львівське 1715» та «Квас Тарас».

 photo 411043504370-43D04300437043204380-1_zps4aa4f2b3.jpg

ТЕГИ : петанкпиво львівське

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат