Для цілодобового режиму роботи закладам потрібні будуть   два дозволи...

19.09.2014 14:31 РАТУША

...а за «нелегальний » алкоголь штрафуватимуть.

Так вирішив виконком Ужгородської міської ради на своєму черговому засіданні в середу 17 вересня.

Згідно з Положенням пропорядок погодження цілодобового режиму роботи стаціонарних та тимчасових об’єктів торгівлі та сфери послуг усіх форм власності, розташованих на території м. Ужгорода, працювати дозволено з 8.00 до 23.00 на підставі Підтвердження торговельної діяльності, надання послуг та погодження режиму роботи.

Для того ж, аби працювати після 23.00, підприємцям потрібно буде оформити додатковий дозвіл, зібравши чимало різних довідок, а відтак подати заявку до міської ради, яка її буде розглядати впродовж 30 днів, а вже потім винесе на засідання виконкому для схвалення.

Положення про порядок погодження цілодобового режиму роботи стаціонарних та тимчасових об’єктів торгівлі та сфери послуг всіх форм власності, розташованих на території міста, передбачає також активну роль міліції. Співробітники міліції зобов’язуються реагувати на сигнали й уживати адміністративних заходів за фактами порушень цілодобовими закладами правил благоустрою, спокою громадян у нічні години, стану санітарії тощо.

Відмовлятимуть у цілодобовому режимі тим закладам, які не подадуть повний пакет документів, не матимуть камер відеоспостереження, на які будуть скарги від громадян тощо.

Любителі «нічного» життя, а також ті, хто на цьому звик заробляти, повинні знати, що за «нелегальний» алкоголь доведеться заплатити 1700 грн. штрафу. З початку вересня в місті обмежено продаж алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива у період від 23. 00 до 7.00 у АВС, супермаркетах, кафе, магазинах з кафетеріями. Заборона не поширюється на заклади ресторанного господарства.

За інформацією керуючого справами виконкому Олександра Волосянського, у разі виявлення фактів продажу алкоголю, працівники Ужгородського МВ міліції зобов’язані скласти відповідні адмінпротоколи. Відповідальність передбачена ст. 156 Кодексу про адміністративні правопорушення «Порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами», а штрафи для підприємців, юридичних і посадових службових осіб передбачені у межах від 850 до 1700 грн.

Олександр Волосянський закликає свідомих ужгородців подавати інформацію про факти торгівлі алкоголем у заборонений час, або факти продажу тютюну і спиртного неповнолітнім до Податкової інспекції, яка має право вводити санкції на суб’єкта господарювання у розмірі до 8 тис. грн. з можливим вилученням ліцензії на торгівлю алкогольними і тютюновими виробами.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат