Кампанія за мерське крісло розпочалася.   Хто пише сценарій?

29.08.2014 16:46 РАТУША

У ніч на 27 серпня
в Ужгороді сталися аж дві НП. У Боздоському парку практично дотла згорів ресторан-колиба «Алаверди», колишній «Йо-Ма-Йо», який пов’язують із ім’ям депутата Ужгородської міської ради Юліанни Бедь. Останнім часом заклад вона видавала
в оренду.


А у двір депутата міськради підприємця Віктора Бобіти невідомі кинули предмет, за попередньою інформацією, вибухівку.

Сам заявник повідомив у міліцію, що в будинку «невідомим предметом пошкодили вітражне скло». На місце пригоди прибули слідчо-оперативна група з керівництвом міліції, які встановили, що «внаслідок вибуху було пошкоджено фасад будинку, паркан, бруківку та джип «Rang Rover», постраждалих немає».

Віктор Бобіта був обраний депутатом Ужгородської міської ради від Партії регіонів, у грудні 2013 року покинув фракцію регіоналів. Юліанна Бедь працювала секретарем ради за каденції Сергія Ратушняка. Оскільки обоє постраждалих — ужгородські політики, інформація сколихнула со¬ціальні мережі.

«Передвиборна кампанія на посаду мера явно почалася, хоча ще не оголошена», так прореагували користувачі Facebook. Деякі ужгородці висловлювали скептичне ставлення до подій. Так, Андрій Н. пригадав: «У Мукачеві мешкає такий собі Чубірко, близький підлиза Медведчука, так ось, він колись теж верещав, що йому 2 гранати кинули... ну, виявилося, що дешевий спектакль він сам і влаштував». Інші користувачі шукали «кому вигідно» збоку.

Користувачі соціальних мереж у контексті останніх новин нагадували, що у п’ятницю 29 вересня на сесії міської ради мало голосуватися питання довіри або недовіри секретареві міської ради — в. о. міського голови Вікторові Щадею, який на вимогу ужгородців змушений був підписати це рішення два тижні тому.

Сам Бобіта прокоментував подію так: «Я вважаю, що такі дії пов’язані з бажанням мене налякати, бо я маю досить активну позицію щодо функціонування нашої міської ради, мені не все одно, як вона працює» . Він запевнив також, що знає, що розглядатимуться дві основні кандидатури на посаду секретаря Ужгородської міської ради.

Віктор Бобіта і Юліанна Бедь були одними з підписантів ініціативи про зміщення Щадея, якого до влади в Ужгороді привели саме Балоги. Як повідомило джерело, однією з кандидатур на місце Щадея є Віктор Феєр, а Щадея Балоги мають намір затягнути в парламент, тож вистава з розстановками і піаром тільки починається.

Тим часом закарпатський журналіст, редактор газети «Трибуна» Павло Федака звинуватив у організації цих «терактів» саме Балогу на своїй сторінці у Facebook: «Остання ніч в Ужгороді, яка ознаменувалася підривом автівки та підпалом ресторану депутатів Ужгородської міськради, показала, що заради збереження влади ОЗУ братів Балог готове вдатися до відвертих терористичних актів. Саме так я розцінюю вибух у дворі Віктора Бобіти та знищення шляхом підпалу ресторану «Алаверди» Юліанни Бедь. Тому правоохоронні органи повинні порушити кримінальне провадження за с. 258 ККУ як за терористичний акт, спрямований на залякування депутатів Ужгородської міської ради напередодні голосування про відставку ставленика Віктора Балоги в. о. Ужгородського міського голови Віктора Щадея. Я добре розумію, що УСБУ в Закарпатській області є підконтрольним родині Балог, тому ініціативу на себе повинні взяти органи МВС та прокуратура Закарпатської області».

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат