Ужгород і надалі «загинатиметься»   з тимчасовим мером

29.08.2014 16:40 РАТУША

Як ми повідомляли, тимчасовий градоначальник Віктор Щадей написав заяву про відставку після того, як вирішив погратися в «комунальні» ігри. Без будь-якої перевірки і мотивацій було звільнено з посад п’ятьох керівників комунальних підприємств Ужгорода. Обурених працівників цих підприємств підтримали активісти з Громадської ради при Ужгородській міській раді.


Щадей став тимчасовим очільником міста в не зовсім традиційний спосіб. Взимку група молодиків у камуфляжі примусила міських депутатів «правильно» проголосувати за висловлення недовіри і відставку тодішнього міського голови Віктора Погорєлова. Кожен депутат під час голосування особисто засвідчував свою позицію, тобто ставив галочку в бюлетені, перед присутніми в сесійній залі. В результаті Погорєлова усунули, а на його місце привели Щадея.

Минуло кілька місяців, протягом яких тимчасова влада більше піарилася, ніж працювала, й активно проводила земельний дерибан. Щадей виявився порожнім місцем, а Ужгород занепадав. Зупинити це намагалася створена при міськраді Громадська рада у складі сотні громадських активістів. Скарги на зловживання тимчасової влади вона спрямовувала на розгляд до міської прокуратури й вимагала висловлення недовіри Щадею і всьому депутатському корпусу.

Звичайно, що Щадей не є самостійним політиком, тому багато залежало від його патрона Балоги. Як стало відомо з інформації зі штабу Балоги, були два варіанти розвитку подій: утримати Щадея в тимчасовому мерському кріслі, щоб на найближчих виборах до парламенту мати агітаційно-адміністративну базу, або ж у випадку відставки Щадея зробити з нього мученика-реформатора і штовхати до Верховної Ради як запасний варіант.

Перед сесійним засіданням Громадська рада дала зрозуміти, що Щадей не та людина, яка може керувати обласним центром. Своє звернення до депутатів на сторінці Facebook написав і Сергій Ратушняк: «Закарпатський Янукович Балога дає вказівку ужгородським депутатам не йти на сесію, щоб зберегти на місці Щадея в ролі в. о. голови міста. Попереджаю депутатів, які мешкають в Ужгороді,   земля під вами буде горіти і покою не будете мати жодного дня, якщо не прийдете і не задовольните заяву нелегітимного злочинця. Досить януків, балог, ПР та іншої гидоти, яка не дає жити і розвиватися людям і державі!»

На сесійному засіданні 29 серпня проект рішення «Про дострокове припинення повноважень секретаря ради В. І. Щадея» поставили першим і останнім, бо більше не бажали нічого розглядати. Перед міською радою зібралися і прихильники Щадея, і його противники. Багато людей було і в залі міськради. Навіть якісь правоохоронці з написом на спині POLICE. Депутати голосували таємно. На руки 45 присутнім у сесійній залі видали чомусь тільки 31 бюлетень. Лічильна комісія оголосила результати: 29 «за» відставку. Тобто не вистачило всього двох голосів. Якщо зважити на те, що напередодні сесії деяким депутатам палили майно, то залякування Балог спрацювало. Або балогівці могли банально когось підкупити. Вони це вміють. А Ужгород і надалі залишатиметься в дупі на чолі з некомпетентною владою.

ТЕГИ : Віктор Щадей

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат