«Автомобілісту» не дадуть перетворитися на... прибудинкову територію?

25.07.2014 18:59 РАТУША

Про те, що єдиний муніципальний об’єкт в Ужгороді — стадіон «Автомобіліст», який досі не виданий в оренду і наразі закріплений за ДЮСШ № 1, може незабаром щезнути, говорилося давно. Територія стадіону останні 15 років перебувала у стані занепаду й заростала чагарниками, тож у когось могло скластися враження, що ця земля просто «нічийна».

Особливо підсилило тривогу будівництво, що виникло тут «у тісній близькості» й почало потрохи «освоювати» метри території стадіону.

Представники футбольної громади, для якої це місце залишилося майже знаковим, а також мешканці «нового» мікрорайону вимагали ясності: що саме діється з «Автомобілістом»?

Питанню «Автомобіліста» в міській раді навіть присвятили «круглий стіл», на який були запрошені інвестори, голова Федерації футболу міста Ужгорода, в. о. міського голови й начальники управлінь Ужгородської міської ради. Про наміри врятувати «Автомобіліст» було заявлено, зокрема, під час виїзної комісії безпосередньо на стадіоні.

З’ясувалася детальніша картина: частину спортивного майданчика на стадіоні «Автомобіліст» «попередники» віддали під приватну забудову. Згідно з оприлюдненим документом, у планах забудовника — зведення тут 15-квартирного чотириповерхового житлового будинку.

Федерація футболу Закарпаття спільно з меценатами пообіцяли негайно ж стати на захист стадіону, обгородити його, встановити трибуни, провести санітарне чищення, відремонтувати футбольне поле і наівть облаштувати бігові доріжки!..

Слід сказати, що багатообіцяюча і рішуче налаштована виїзна комісія відбулася без забудовника. Тому нікому було поставити питання: з огляду на те, що ділянка, на якій триває будівництво, прилягає безпосередньо до стадіону, яким чином власник збирається в майбутньому обслуговувати житловий будинок, проводити ремонтні роботи або забезпечувати під’їзд машин, зокрема пожежних чи швидкої допомоги?..

Виїзна комісія ухвалила рішення негайно підготувати лист-звернення до державної архітектурно-будівельної інспекції, аби «призупинити будівництво, яке перетворює стадіон на ... прибудинкову територію до приватної новобудови». Більше того, тимчасовий ужгородський очільник навіть пообіцяв «скасувати незаконні дозволи».

Минув місяць. Нині тут із північного боку, де ведеться будівництво, а також із західного зводять огорожу, працює екскаватор, зрізано старі дерева, на будівництві звели фундамент... А ужгородці з надією очікують на новий стадіон і бігові доріжки.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат