Міські депутати при ухваленні рішень знову «кнопкодавили»

18.04.2014 14:52 РАТУША

Важливі для міста питання на сесійному засіданні Ужгородської міської ради в п’ятницю 11 квітня ухвалювали, згідно з табло, 53 депутати. У залі засідань присутніми були також люди, які з плакатами «Джамбула, 50» та «Мешканці гуртожитку також мають право на житло» терпляче чекали вердикту міських достойників.


Рум’янцев проти Чучки, підприємці проти Закарпаттяобленерго

До порядку денного депутати внесли два «медичні» проекти і спробували внести проект Рум’янцева про позбавлення депутата Чучки мандата, однак це підтримали тільки 6 депутатів. Інший внесений проект стосувався Закарпаттяобленерго — авансові платежі лягають непосильним тягарем на ужгородських підприємців і в разі невиконання їхніх вимог вирішено звернутися до Верховної Ради з вимогою націоналізації Закарпаттяобленерго.

«Медичні» проекти викликали жваве обговорення і кардинально протилежні емоції присутніх аж до запевнень, що насправді «людей вводять у оману», бо відбувається типове «рейдерство» під депутата від «ЄЦу» й медичне обслуговування від цього аж ніяк не покращиться. Після гарячих суперечок проекти схвалили. Відтак Ужгородському міському центру первинної медично-санітарної допомоги передадуть на баланс 65 квадратних метрів колишньої аптеки на пр. Перемоги, а також передали на умовах оренди від Ужгородської міської поліклініки 155 кв. метрів підвалу на вул. Грибоєдова, 20 та приміщення поліклініки на вул. Паризької Комуни. Оренда надана на 2 роки й 11 місяців і становитиме 1,2 грн. за метр квадратний із ПДВ.

Іншим рішенням ужгородські депутати відгукнулися на ситуацію, що склалася через анексію Криму Росією, й виділили 100 тис. грн. на військовослужбовців із Криму. Ці кошти спрямують на забезпечення транспортування, харчування й розміщення в санаторіях Закарпаття військовослужбовців із Криму.

Під час голосування присутні в сесійній залі активісти знову виявили факти кнопкодавства і оголосили про це в мікрофон. На думку громадських спостерігачів, у залі немає зафіксованої кількості депутатів, а окремі з них голосують за себе і за відсутнього сусіда.

Гуртожиток передали місту, аеропорт залишили без пільги

Депутати розглянули питання стосовно дитсадка № 30, що на вул. Шевченка, 42, й запевнили, що питання власності практично вирішене, власник готовий передати приміщення міськраді й уже засідала бюджетна комісія стосовно виділення певних коштів, але остерігаються, що вони можуть «зависнути» в казначействі... Натомість голова батьківського комітету закладу наполягав, аби питання внести до порядку денного на наступну сесію, щоб воно було фінансово чітко «прописане».

Депутати спробували надати пільги зі сплати податку за землю ЗОКП «Міжнародний аеропорт Ужгород», однак більшість висловилися за відміну цього рішення й, як наслідок, аеропорт цього разу пільгу не отримав.

У комунальну власність міста нарешті перейшов гуртожиток на вул. Джамбула, 50, де упродовж багатьох років мешканці борються за своє житло й уже подолали з десяток судових розглядів. Відтак люди зможуть оформити приватизацію своїх осель і стати їх повноправними власниками. Таке ж вирішення очікує і на ще один ужгородський гуртожиток, на вул. Мусоргського, 3.

Сесія ухвалила також два рішення стосовно повноважень Департаменту міського господарства, згідно з якими він здійснюватиме закупівлю послуг із землеустрою й визначення виконавця земельних торгів, організовуватиме й проводитиме земельні торги, укладатиме договори купівлі-продажу земельних ділянок комунальної власності та прав на земельні ділянки, відчужені на земельних торгах.

Громадській раді «зелене світло», угорськомовній гімназії — реорганізацію

Міська влада визначилася з подальшим угорськомовної гімназії, ухваливши рішення «Про реорганізацію Ужгородської угорськомовної гімназії». Оскільки заклад включає 7 класів і займає чималу територію колишнього дитсадка, шляхом реорганізації вирішено ввести тут початкові класи. Відтак йтиметься про те, аби Ужгородська угорськомовна гімназія надалі функціонувала як навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І ступеня з угорською мовою навчання — угорськомовна гімназія».

48 голосами «за» депутати після тривалих суперечок підтримали створення Громадської ради. Зокрема було вирішено, що необхідно вводити до Ради не тільки членів громадських організацій, а й тих ужгородців, хто назбирає певну кількість підписів на свою підтримку. Відтак після висловлених підозр щодо «закритих груп» і «кулуарних домовленостей» зійшлися на тому, що подавати свої кандидатури на членство у Громадській раді громадянин зможе за наявності 20 розписок із паспортними даними від інших ужгородців. Як це покаже себе на ділі, стане видно невдовзі.
На сесійному засіданні також провели певні кадрові ротації, звільнили з посад двох заступників — Белякова і Ковача. Першим заступником міського голови поки що залишається Семаль, а функції іншого заступника виконує Фленько. Сесія також проголосувала за оновлений склад постійних депутатських комісій. Попри спроби замінити двох членів земельної комісії депутати ухвалили перелік, що був у проекті. Пізніше рішенням сесії заступником міського голови став Ярослав Шафарь, а Світлану Король, яка була секретарем міськради, призначено членом бюджетної комісії.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат