Анатолій Герей у складі збірної став срібним призером Кубка світу з фехтування на шпагах

24.03.2021 16:21 СПОРТ

23 березня командними змаганнями завершився Кубок світу з фехтування на шпагах у Казані, де разом з нагородами були розіграні й останні очки в олімпійський рейтинг Токіо.

Чоловіча збірна везе додому дві нагороди, і не тільки. До золота Ігоря Рейзліна в особистих змаганнях додалося командне срібло та олімпійська ліцензія на Ігри у Токіо-2020.  

За правилами відбору до олімпійського турніру допускається перша четвірка команд в олімпійському рейтингу FIE, плюс по одному кращому представнику від кожного з чотирьох континентів за умови, що вони входять до Топ-16. Інакше їх квота переходить до кращої команди у рейтингу з тих, що ще не кваліфікувалися. Наші жінки підійшли до заключного Кубка світу - на дев’ятій позиції , чоловіки замикали Топ-4. І в перших, і в других, були шанси поїхати у Токіо.

Богдан Нікішин, Ігор Рейзлін, Роман Свічкар та Анатолій Герей розпочали турнір у Казані з переконливої перемоги в 1/16 над Швецією (45:20), після чого зуміли, поступаючись по ходу поєдинку «-7», вирвати перемогу в Ізраіля (45:43). У чвертьфіналі підопічним Володимира Станкевича протистояла команда Японії. Суперники не відпускали один одного більш ніж на один-два уколи й до останнього бою підійшли з рівним рахунком 17:17. Проте коли Свічкар і Кано Кокі залишали доріжку, на табло вже світилися приємні для нас цифри - 29:25.

Ця перемога, невдача одного з наших головних конкурентів у боротьбі за олімпійську ліцензію Угорщини (поступилася напередодні в 1/8 одним уколом Китаю), а також непотрапляння Єгипту до Топ-16 означали, що українські шпажисти вже кваліфікувалися на Ігри у Токіо. Проте наша команда не зупинилася на досягнутому, захопивши ініціативу з першого ж бою півфіналу проти китайців, довела його до логічної перемоги - 39:36.

На жаль, навіть 7 уколів переваги перед останнім боєм фіналу виявилося замало, аби Анатолій Герей втримався під натиском грізного італійця Марко Фікери (43:44). Але можна не сумніватися що наша збірна на чолі з Володимиром Станкевичем проведе роботу над помилками у процесі   підготовки до Ігор у Токіо.

Шпага, чоловіки (командні):
1. Італія
2. Україна
3. Китай

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат