Заслужена людина — заслужена шана

23.07.2021 11:24 СПОРТ

У неділю, 25 липня, на мукачівському стадіоні «Харчовик» відбудеться дебютний Меморіал–пам’яті з футболу серед ветеранів (50 р.+) знаному футболісту, чудовому тренеру, почесному громадянину м. Мукачево (посмертно) Віктору Івановичу Ряшку. Урочисте відкриття о 10 00. До міста над Латорицею приїдуть команди з Берегова, Волівця, Іршави та господарі.

Зініціював проведення цього спортивного заходу депутат Мукачівської міської ради, капітан команди «Карпати–ветеран», кум В. І. Ряшка Олександр Переста.

Віктора Івановича Ряшка по праву можна назвати найуспішнішим футбольним тренером Закарпаття XXI–го століття. Він фактично з нуля створив команду (ФК ОСК «Закарпаття»), яка з 2–ої ліги першості України тернистим шляхом пробилася у 1–ий, а через два роки — в елітний дивізіони, де теж заставила з собою рахуватися кращі футбольні колективи країни.

На місцевому рівні підопічні В. Ряшка (ФК «Віжибу», ФК «Лінет», ФК «Мукачево») 10 разів виборювали чемпіонат, кубок та Суперкубок Закарпаття (рекорд!).

Чемпіонат Закарпаття — ФК «Віжибу» (1996, 1997 та 1998 рр.) та ФК «Мукачево» (2007, 2008 та 2012 рр.).

Кубок Закарпаття — ФК «Віжибу» (1996 рік) та фіналіст (ФК «Мукачево» — 2007 р.).

Суперкубок області — ФК «Лінет» (1998 р.) та ФК «Мукачево» (2007–2009 рр.).

Автор цих рядків до цього турніру підготував книжечку про В. І. Ряшка з яким багато літ працював у ФК ОСК «Закарпаття». Він був напрочуд чуйною, відвертою, справедливою та об’єктивною людиною. Над усе любив матінку– природу, матінку– правду та свою велику чудову родину.

Василь Гаджега,
голова обласного осередку асоціації спортивних журналістів України.


Пропоную кілька знімків із домашнього архіву В. І. Ряшка.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат