Один рік, як серед нас нема Віктора Ряшка, або Біль, який не вщухатиме ніколи...

19.07.2021 11:25 СПОРТ

Протягом останніх двох місяців (травень–червень 2020 р.) Віктор Іванович разом із ФК «Карпати–ветеран» Мукачево готувався до чемпіонату України (вікова категорія 55+), який повинен був відбутися наприкінці вересня цього року на Київщині, а також до весілля старшого сина, яке теж було заплановано на вересень. Щотижня команда збиралася на своєму улюбленому стадіоні «Харчовик», де не лише проводила тренування в інтенсивному режимі, але хлопці відвідували сауну з басейном, грали шахи, теніс, готували домашні заготівки–сюрпризи. Віктор Іванович інколи з собою брав свою 10–річну донечку Ніколетту, якій найбільше був радий його кум і капітан мукачівців Олександр Переста. Про їхні стосунки можна писати романи…

… Та не судилося Віктору Ряшку поїхати на черговий чемпіонат. Саме сьогодні рік тому, 19 липня 2020 року біля села Іванівці, що під Мукачевом, сталася жахлива і моторошна автокатастрофа в якій загинув колишній чудовий футболіст та знаний тренер Віктор Іванович, а також його двоє діточок – 10 річна донечка та 23-річний син. А через два місяці на чемпіонат України таки відправилася мукачівська ветеранська команда, на превеликий жаль, уже без надійного півзахисника та чудового партнера, Людини з великої літери Віктора Івановича Ряшка.

«Ми їхали до Вишневого (Київська область) на фінальну стадію чемпіонату України з однією метою — здобути золоті нагороди, а свою перемогу присвятити нашому дорогому й колишньому чудовому партнеру й файному цімборові Віктору Івановичу Ряшку. До місця змагань прибуло 6 команд, зокрема, з Коломиї, Луцька, Красиліва, Вінниці, Київської області та ми. До речі, наша команда до цього часу уже була тричі чемпіоном України: у 2009-му (45 років і старші), 2015-ому (50+) і 2018-ому (55+) роках. Відразу скажу, що усі матчі були непростими, але ми повинні були тримати свою футбольну «марку», адже ми грали, як співається у пісні «… і за того хлопця», якого нема серед нас. Ми спочатку зустрілися з гравцями з Коломиї (ФК «Сільмаш»), – каже далі Олександр Михайлович. Гра була досить напруженою, але нам вдалося уже у першому таймі , як кажуть, розставити усі крапки над «і». На 15–ій хвилині рахунок «розмочив» екс–гравець ужгородської «Говерли» та депутат Верховної ради України Сергій Чейпеш. Через 10 хвилин він оформив дубль — 2:0. У другій сорокап’ятихвилинці уболівальники так і не побачили голів.

У другій зустрічі нашими суперниками були господарі (Київська область). Спочатку ініціативою заволоділи кияни і повели у рахунку –0:1. Правда, на 12 хв. результат зрівняв Ігор Харатін (батько Ігоря Харатіна-молодшого, котрий виступає за угорський ФК «Ференцварош»). Представникам Київщини знову вдалося забити гол — 1:2. Але цей результат протримався лише кілька хвилин. Свої бомбардирські якості продемонстрував наш Віктор Басараб (24 хв.) — 2:2. А вирішальний гол у цьому протистоянні на 36 хвилині провів наш Володя Ньорба — 3:2 на нашу користь. І знову у другому таймі уболівальники не побачили голів.

У півфіналі нам вдалося здолати опір гравців Кам’янця-Подільського, правда, основний час завершився нульовою нічиєю. А пенальті точніше пробили ми. — 2:0! Відзначився Ігор Харатін. Я пробивав останнім. Мені теж вдалося пробити результативно.

Нарешті фінал! Він став копією 2018 року. На поле вийшли дві кращі ветеранські команди країни: ФК «Карпати–ветеран» та ФК «Абориген» Луцьк. Два роки тому саме цю команду вдалося переграти у головному матчі, правда, лише у серії пенальті. Закарпатці знову були технічнішими. А на цей раз ми переграли лучан в основний час – 2:1! Знову відзначилися голами Володя Ньорба (18 хв.) та Віктор Басараб (35 хв.), — резюмував Олександр Михайлович.

А до цього хочу додати, що серед кращих гравців турніру став капітан мукачівців О. Переста, котрий «цементував» захист своєї команди. Крім нього, хорошу гру продемонстрували Ігор Харатін, Віктор Басараб, Дмитро Радь, Іван Гринь, Сергій Чейпеш, воротар Олександр Дудинський, Михайло Грига, Іван Легеза, Володимир Ньорба, Юрій Ратушняк… Усі – молодці! І команда – чемпіон України!

І про головне. Чемпіони України (див. фото нижче) присвятили свою чергову звитягу тренеру   Мукачівської футбольної академії, а також екс-гравцю “Карпат” Віктору Івановичу Ряшку, який рік тому загинув у жахливій катастрофі.

А у неділю, 25 липня ц. р., на мукачівському стадіоні «Харчовик відбудеться дебютний Меморіал пам’яті легендарному футболісту й тренеру, почесному громадянину м. Мукачево (посмертно) Віктору Івановичу Ряшку. До міста над Латорицею приїдуть ветеранські команди (50 років+) з Берегова, Волівця, Іршави та господарі — ФК «Карпати–ветеран».

Урочисте відкриття Меморіалу о 10. 00. Автор матеріалу підготував буклет до цього спортивного заходу і пропонує окремі світлини. з сімейного архіву Ряшків.

Футбольний квартет родини Ряшків (див. фото нижче, зліва направо) Віктор Вікторович, Віктор Іванович, Михайло Вікторович та Іван Іванович.

Матеріал підготував голова обласного відділення Асоціації спортивних журналістів України Василь Гаджега.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат