Підсумки першої частини сезону УПЛ

admin 15.12.2020 10:20 СПОРТ

Перша частина сезону в футбольній Українській Прем’єр-лізі добігла кінця, і ми пропонуємо вам найголовніші підсумки турнірного відтинку, який видався напруженим, інтригуючим і не обійшовся без скандалів.

Боротьба за «золото» знову цікава

На відміну від попереднього сезону, коли вже перед Новим роком стало зрозуміло, що чемпіонський титул нікуди не дінеться від «Шахтаря», цього разу інтрига в битві за «золото» розквітає пишним цвітом. Київське «Динамо», яке влітку очолив легендарний для «Гірників» тренер Мірча Луческу, зробив з «Біло-синіх» «міцного горішка», який не лише спромігся на вихід в груповий етап Ліги чемпіонів вперше за 4 роки, але і нав’язав головному опоненту в УПЛ серйозну боротьбу за головний приз.
На перерву «Динамо» пішло лідером, незважаючи на втрату очок в заключному матчі проти «Колоса» (2:2). І хоча «Шахтар» свій запланований останній матч року з «Інгульцем» так і не зіграв через важкий стан газону в Кропивницькому, залишивши собі трохи більше матчів, аніж у конкурента на 2021-й рік, відрив киян у 4 очки від суперника виглядає все одно солідно.
Чекають інтриги від боротьби за золото і букмекери. Компанія Olimp bet у своїй довгостроковій лінії на переможця УПЛ сезону 2020/21 лише невеличку перевагу віддає «Шахтарю», пропонуючи на успіх «Гірників» коефіцієнт 1.70, тоді як на чемпіонство «Динамо» котирування трохи вищі – 1.95. Такі показники на сайті Олімп свідчать про те, що «найгарячіше» у боротьбі за українське футбольне золото лише починається, і слідкувати за перебігом цієї «заруби» буде цікавіше з кожним новим туром.

Багато претензій до суддів та системи VAR

Новий сезон в УПЛ запам’ятається ще і широким використанням новітньої системи для допомоги суддям – «Video Assistant Referee», або ж скорочено – VAR. З приводу її запровадження в Україні було багато розмов ще минулого року, але зараз, коли подія стала реальністю, скандальних «розбірок» стало ще більше. Суддів критикують за те, що вони все одно приймають дивні рішення, незважаючи на допомогу «відео-повторів», а головна претензія в тому, що арбітри дуже вже часто звертаються по допомогу до «відео-асистентів», чим максимально затягують час гри і роблять перегляд футболу неймовірно тяжким процесом.
За час «зимових канікул» українським арбітрам не завадило би трохи повчитися правильному використанню системи VAR своїми колегами з Західної Європи (хоча до них також вистачає питань), аби навесні український футбол став хоч трохи привабливішим і менш скандальним.

А що там закарпатці?

Ужгородський «Минай» у дебютному для себе сезоні в УПЛ виглядає доволі солідно. Звичайно, десята сходинка у двох очках від останнього місця – це не верх бажань для будь-якої команди, але той факт, що підопічні Василя Кобіна не стали «хлопчиками для биття» і доволі вправно набирали очки в першій половині сезону, не може не налаштовувати на позитивний лад.
«Минай» лише чотири рази програв з великим рахунком у 12-ти зіграних матчах, і три з цих поразок прийшлися на матчі проти грандів вітчизняного футболу – «Динамо» та «Шахтаря», а також на гру проти «Зорі», яка представляла країну в Лізі Європи.
Також варто відзначити, що ужгородські футболісти провели на гру менше, ніж деякі їх конкуренти, а отже у весняній частині сезону будуть мати ще один поєдинок в запасі у непростій боротьбі за збереження прописки в елітному футбольному дивізіоні України.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат