Чемпіонка світу з біатлону Настя Меркушина поміняла Тернопільщину на Закарпаття (ВІДЕО)

14.10.2020 11:59 СПОРТ

На Закарпатті хочуть відродити біатлон.

Власне, на Закарпатті була обласна федерація біатлону, але вона була формальною. У нас не готували біатлоністів, через відсутність відповідної бази.

Закарпаття було дотичне до біатлону хіба що тим, що свого часу з Росії в Україну повернулися дві біатлоністки - сестри Полєщікови, які народилися в Ужгороді. Наразі Ольга Полєщікова є дружиною чемпіона світу з біатлону тернополянина Дмитра Підручного і живуть вони в Тернополі.

І от зараз сталася невеличка "заміна". Із Тернополя на Закарпаття переїхала чемпіонка світу серед юніорів, чемпіонка Європи, учасниця збірної України на етапах Кубка світу, Настя Меркушина. Донька відомої української біатлоністки Ірини Меркушиної.

Власне, тренерами Насті є її батьки і вона займалася трошки індивідуально та відокремлено від команди.

Можливо, це і стало причиною того. що Настя була вільною у виборі місця проживання. Цим скористався мер міста Хуст Володимир Кащук, який є віце-президентом обласної федерації біатлону. Кащук подарував Насті Меркушиній двокімнатну квартиру у новому будинку Хуста. Кащук сподівається, що Настя може стати стимулом для розвитку біатлону і на Закарпатті, а сам Хуст стане базовим центром для біатлону.  

Ну це лише мрії, бо для біатлону потрібно мати бодай якесь стрільбище та хороші траси. Але сам факт появи Меркушиної на Закарпатті радує.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат