Після програшу на виборах тимчасовий мер зводить рахунки

31.10.2014 16:47 ПОЛІТИКА

В Ужгороді, за даними Ужгородського міськвиконкому, на позачергових виборах до Верховної Ради України проголосували 55 804 виборці з 94 040, що становить 59, 3 %.

Напередодні один зі штабів кандидата до Верховної Ради висту пив із заявою з приводу бездіяльності органів місцевого самоврядування міста Ужгорода в забезпеченні «дня тиші».

Штаб назвав злочинною бездіяльність виконавчих органів Ужгородської міської ради, відповідальних за благоустрій міста, щодо забезпечення «дня тиші» на виборах народних депутатів України.

Відповідно до ч. 2 ст. 70 Закону України «Про вибори народних депутатів України», передвиборна агітація закінчується о 24.00 останньої п’ятниці перед днем голосування. Згідно з ч. 24 ст. 74 цього закону, передвиборні агітаційні матеріали знімаються з 24.00 останньої п’ятниці перед днем голосування відповідними службами місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування. Проте станом на 15.00 25 жовтня в Ужгороді збереглося дуже багато агітаційної продукції різних суб’єктів виборчого процесу. Відповідні служби Ужгородської міської ради фактично саботували визначені Законом функціональні обов’язки.

Така практика невиконання виборчого законодавства, вочевидь, пояснюється тим, що одним із кандидатів у народні депутати є в. о. Ужгородського міського голови, констатували у штабі.

Агітпродукцію можна було бачити в різних куточках міста навіть у понеділок і в наступні дні.

28 жовтня Ужгородська ОВК визначила переможця парламентського забігу-2014.

Ковача, який спочатку нібито йшов першим, переміг із різницею у майже 2,5 тисячі голосів кандидат від Блоку Порошенка Роберт Горват.

Як повідомила у четвер прес-служба Закарпатської обласної парторганізації політичної партії «Удар Віталія Кличка», керівництво Ужгородської міськради тисне й примушує звільнятися начальників бюджетних структур, які дозволили зустрітися зі своїми колективами кандидату Роберту Горвату. Принаймні про один такий випадок повідомив головний лікар однієї з медичних структур міста народному депутату Валерію Пацкану.

«До мене звернувся головний лікар медичної структури Ужгорода (я поки що не хочу називати його прізвища, бо сподіваюся, що інцидент буде вичерпано) та розказав, що 29 жовтня його викликав перший заступник міського голови Ужгорода Віталій Семаль та змусив писати заяву про звільнення за власним бажанням. Причина — медик дозволив кандидату в народні депутати Роберту Горвату зустрітися з колективом медичного закладу. Причому зустріч була ознайомчою, а не агітаційною, й відбулася до початку робочого дня, — розповів Валерій Пацкан. — Мене обурює той факт, що в.о. міського голови, який програв вибори, незважаючи на випадки застосування адмінресурсу (цей факт зафіксований громадянською мережею «Опора»), тепер вирішив дріб’язково зводити стосунки з ні в чому не винними людьми.

Як може людина, що сама себе називає активним учасником Революції гідності, діяти методами, які один в один повторюють методи влади Януковича? Спочатку він в останній момент зареєструвався кандидатом у мажоритарному окрузі № 68, чим дозволив екс-«регіоналу» Василю Ковачу розраховувати на проходження до парламенту, а після того, як цей план провалився, вдався до помсти людям, які не послухалися його вимог не допускати Роберта Горвата до зустрічей».

Валерій Пацкан закликав усіх, на кого тиснуть в Ужгородській міськраді через подібні причини, звертатися до його приймальні за адресою м. Ужгород, вул. Перемоги,1 або телефоном 61-63-99.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат