Чемпіонат Закарпаття. Огляд-аналіз 13-го туру вищої ліги

Євген Cвищо для rionews 19.09.2014 18:48 СПОРТ

 

У дорослих приємно здивували мукачівці. 13-й тур пройшов за невисокої результативності – 2.25 голи за матч (при середній у тринадцяти турах – 2.77 за гру).

Щодо окремих поєдинків
Головну сенсацію створили мукачівці

У Виноградові господарі мали громити опонентів із різницею в 3 мячі, однак спромоглися на єдиний мяч від Мирослава Мудри. Натомість, мукачівці, завдяки голу Юрія Томи, змогли втретє в сезоні відзначитись на чужому полі, що дозволило їм вирвати мирову.
«Боржава» дала бій землякам
У Іршаві місцева «Бужора» мала перемагати з різницею в 1-2 мячі, та спромоглася на єдиний гол-красень із 40-ка метрів від Івана Леви. В свою чергу, довжанці, завдяки голу Віктора Ганчича, який у штрафному майданчику відгукнувся на простріл від Олексія Остафійчука, впяте в поточному чемпіонаті не поїхали з чужого поля без забитого мяча.
Футбольний мега-файт завершився розромом
У центральному матчі туру в Середньому господарі мали вигравати з різницею в 1-2 голи. Однак, пивовари вчетверте в сезоні не змогли забити на виїзді жодного мяча. Це дозволило супернику, завдяки дублю Івана Бандуровича та ще одному влучному пострілу від Івана Жеренка, відвести душу на конкуренту за нагороди.
Лідер відпочивав
Саме так можемо охарактеризувати результат «Поляни», яка мала громити головного аутсайдера ліги з різницею в 3-4 голи. Навіть те, що «Карпати» вчетверте в поточному чемпіонаті не змогли жодного разу відзначитись на виїзді, не допомогло полянцям реалізувати цей прогноз. Все на що спромоглись підопічні Михайла Кондрі – по мячу від Володимира Бабича та Василя Куделка.
***
У юнаків фантастичний результат видав клуб із Волівця
Загальна статистика

Ігровий день був непоганим для господарів, які здобули 66.7 % можливих залікових очок (при середньому показнику за тринадцять турів – 57.1 %) і показали достатню результативність – 2 голи за поєдинок (при середній за тринадцять турів – 1.63 за матч).
Щодо окремих поєдинків
«Карпати» прокинулись

Головна несподіванка туру сталась у Поляні, де господарі мали вигравати з різницею в 2 голи. Та клуб із Воловця забив у цьому матчі втричі більше, ніж у шести своїх попередніх виїзних іграх разом узятих. У подарунок за проявлений характер підопічні Івана Мадяра отримали перший гостьовий заліковий бал у цьому сезоні.
«Середнє» декласувало конкурента
Трохи неочікувано завершився головний поєдинок туру в Середньому, який одночасно був одним із центральних у другому колі. Від середнянців ми очікували мінімальної звитяги. Уникнути розгрому пивоварам не допомогло навіть те, що вони впяте в поточній першості забивають хоча б один гол на виїзді. Рахунок з пенальті, який заробив Віктор Симчо, відкрив Крістіан Сегедій. І хоча пивовари швидко відновили рівновагу, та надалі пропустили ще тричі. В середині першого тайму Чульба, який замкнув простріл з флангу від Симча, знову вивів «Середнє» вперед і підсумував рахунок першого тайму – 2:1.
В середині другого тайму черговий навіс із флангу від Симча влучним ударом головою замкнув Сегедій і оформив дубль – 3:1. Під завісу поєдинку Симчо довів публіку до екстазу, коли під час презентації свого дріблінгу, був збитий за крок від лінії штрафного майданчика і сам реалізував штрафний удар, поклавши мяч у мертву зону для голкіпера – 4:1.
У Виноградові та Іршаві все прогнозовано
Дуже прогнозовано завершилися ще два поєдинки. Непересічна битва у Виноградові , яка по праву вважалась найбільш конкурентною парою цього туру мала завершитись мировою, хоча й мінімальна звитяга севлюшців не викликала б здивування. Мукачівці втретє не змогли забити на виїзді жодного голу, тому нічия для них варта перемоги.
У Іршаві господарі мали здобувати мінімальну перемогу, хоча мирова також була досить імовірною. З огляду на це сухий перший тайм не викликав здивування. Переломною стала 2-га хвилина другого тайму та 37-ма загалом, коли навіс Олега Пацкана11-го майже на лінію воротарського майданчика ударом головою в правий нижній кут замкнув Василь Кинів і приніс перемогу господарям. Водночас, іршавці припинили шестиматчеву виїзну серію довжанців, у якій вони незмінно забивали на виїзді.
Переміщення команд
У поточних таблицях, за наслідками 13-го туру, відбулась єдина зміна: юнаки «Бужори» відтіснили однолітків із «Боржави» на одне місце вниз. Іршавці втретє увійшли до першої шістки, в рамках якої перебувало протягом тільки 31 % поточного чемпіонату. Натомість довжанці втретє залишили розташування першої шістки, за межами якої провели 46 % цього сезону.
Результати 13-го туру: «Севлюш» Виноградово – «ДЮФК Мукачево» – 1:1 (юнаки – 0:0), «Бужора» Іршава – «Боржава» Довге – 1:1 (1:0), «Середнє» – «Оболонь Хуст – 3:0 (юнаки – 4:1), «Поляна» – «Карпати» Воловець – 2:0 (3:3).
Становище команд після 13-го туру:
Дорослі:
«Поляна» – 34 очки (різниця голів – 30:7), «Середнє» – 24 (22:4), «Севлюш» – 22 (25:13), «Оболонь» – 21 (14:15), «ДЮФК Мукачево» – 14 (13:28), «Боржава» – 13 (16:18), «Бужора» – 12 (12:23), «Карпати» – 7 (13:37),
Юнаки: «Середнє» – 29 (32:10), «ДЮФК Мукачево» – 26 (22:4), «Оболонь» – 24 (19:8), «Севлюш» – 23 (22:9), «Поляна» – 17 (18:20), «Бужора» – 9 (6:21), «Боржава» – 8 (12:30), «Карпати» – 6 (10:39).


ФОТО З ГРИ БУЖОРА - БОРЖАВА.

Євген Cвищо для rionews

ТЕГИ : чемпіонат закарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат