Чотири причини перейти на 4G

31.05.2019 12:33 СОЦІО

У епоху цифрових технологій все змінюється надзвичайно стрімко. Лишень 20 років тому мобільний телефон був розкішшю, про яку ми тільки мріяли. А тепер ми не можемо уявити свого життя без нього. Цей маленький пристрій перетворився на справжній комп’ютер. Завдяки йому ми можемо працювати віддалено, спілкуватися у соціальних мережах, навчатися, слухати музику, дивитися фільми.

Проте, звісно, такий високий ступінь свободи може дати лише якісний та швидкий мобільний інтернет. Такі можливості нам дала технологія 3G, а вже сьогодні для більшості українців став доступний зв’язок 4G.

Будьмо відвертими, прочитавши ці рядки, знайдуться ті, хто подумає: навіщо нам 4G, нам і з 3G було непогано. Втім з новим поколінням зв’язку 4G наші можливості розширюються ще більше. Адже середня швидкість передавання даних зростає у понад 2,5 разу, а ємність мережі — вдесятеро. Тому придивімося до «новачка» уважніше.

Отже, 4G — це насамперед 4 нові якості. Цей стандарт:

Надійніший. Його користувач застрахований від падіння мережі й відсутності зв’язку в місцях великого скупчення людей. Уявіть, що ви прийшли на концерт улюбленої групи і хочете поділитися подіями в реальному часі зі своїми друзями. Якщо ви не використовуєте 4G, в такі пікові навантаження на мобільну мережу зв’язок може бути гіршим або й зовсім обірватися. З 4G вам це не загрожує. Завдяки цій технології можна без проблем вести онлайнтрансляцію важливих для вас подій.

Комфортніший. Висока швидкість передавання даних дає змогу завантажити музичний альбом за 10—15… ні не хвилин, а секунд, нові серії улюбленого серіалу — за лічені хвилини. Ви можете бути спокійними за свої робочі процеси, адже в будь-який момент можете провести відеонараду з колегами та партнерами.

Зручніший і навіть ощадніший. Кіно HD-якості в стандарті 4G/LTE можна дивитися онлайн, а отже, для цього не потрібні карти пам’яті. На додачу можна забути про проводи й підключення до роз’ємів, які необхідні у користуванні стаціонарним інтернетом. Пам’ятаймо і про те, що в разі виходу із зони дії 4G, нас автоматично «підхоплює» мережа 3G або 2G.

Безпечніший. Нова USIM-картка, яка прийшла на заміну SIM-картці, надійніше захищена від «клонування» і підключення до піратських мереж. А це означає, що користувач 4G отримує додаткові гарантії безпеки.

Таким чином, якщо стисло: стандарт 4G відкриває більше   можливостей, приносить більше користі, істотно підвищує якість, надійність зв’язку та ступінь захищеності та, що особливо приємно, за ті самі гроші.

Отже, що потрібно зробити для того, щоб відкрити нові обрії та підключити 4G-зв’язок? Усього кілька кроків.

Крок 1.
Перевірити свою «сімку» і смартфон на сумісність з 4G. Про те, що вони сумісні, говоритиме маркування 4G ready на картці й позначка LTE/4G на екрані телефону. Абоненти Київстар для такої перевірки можуть відправити зі свого телефону спеціальний код * 245 * 5 # виклик — для перевірки смартфона; і * 245 * 4 # виклик — для перевірки SIM-карт.

Крок 2. Перевірити наявність 4G у регіоні, в якому ви живете. Абонентам Київстар достатньо просто зайти на сайт компанії і з головної сторінки перейти до розділу «4G». Там ви знайдете оперативно оновлювану карту покриття з усіма населеними пунктами, в яких новий стандарт уже доступний. На момент публикації це 5 713 населених пунктів.

Крок 3. Якщо ваші «сімка» і / або телефон не підтримують LTE / 4G, їх легко замінити. У будь-якому фірмовому магазині Київстар можна обрати відповідний смартфон і безкоштовно замінити SIM- на USIM-картку. В Ужгороді такі магазини розташовані за адресами:

— пл. Кирила і Мефодія, 1
— вул. Корятовича, 12
— вул. Л. Свободи, 3

Не забуваймо й про те, що, купуючи смартфони Samsung A- та J-серії у фірмових магазинах Київстар і на shop.kyivstar.ua, можна отримати до 20 % від вартості девайса на свій мобільний рахунок.

З 1 травня завдяки послузі «Перенесення мобільних номерів» ви можете стати абонентом Київстар зі збереженням свого старого номера. Для цього потрібно зареєструвати номер у свого діючого оператора, подати заявку на перенесення в режимі онлайн чи в будь-якому фірмовому магазині Київстар та отримати нову USIM-картку.

Ви завжди можете приєднатися до мережі компанії — лідера телеком ринку. Адже сьогодні в мережі Київстар майже 26 тис. базових станцій, а його послугами користується 26,3 млн. абонентів в Україні. До того ж середня швидкість мобільного інтернету в мережі Київстар на кінець 2018 року — найвища в Україні. Це засвідчують дані компанії Ookla за 2018 рік.

І вочевидь, Київстар на цьому зупинятися не збирається. За час розвитку в Україні 3G- і 4G-зв’язку, з 2015-го до 2018 року, компанія вже інвестувала 22,5 млрд. грн. А 2019-го, за словами президента Київстар Олександра Комарова, компанія має намір збільшити інвестиції в розвиток 4G, щоб забезпечити доступ до нових технологій зв’язку якомога більшій кількості мешканців України.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат