На Березнянщині відкрились спеціальні пункти реалізації дров

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ 13.12.2018 21:18 СОЦІО

Останнім часом дуже часто говорять про постійне подорожчання традиційних джерел енергії, особливо газу. Відтак обігріти приміщення цим видом палива нині для багатьох стає розкішшю. І тут у пригоді стануть джерела енергії, які покликані прийти на зміну дорогому газу. До того ж у Закарпатській області більшість території гірська та вкрита лісом. Тож місцеве населення обирає для опалення домівок тверде паливо.

В осінній період різко зростає попит на дрова, що призводить до утворення черг з поставки дров паливних населення. Тож для більшої зручності для населення при держлісгоспах були відкриті паливні склади для реалізації дров населенню.

Головний лісничий Великоберезнянського лісництва Василь Петрунь: «На території Великоберезнянського держлісгоспу при кожному лісництві є верхні склади, які створені для забезпечення місцевого населення паливними дровами. Паливні дрова на таких складах зосереджується у розмірі 16-20 кбм. Така кількість потрібна для того, щоб дрова придбати змогли 2-3 родини. Наразі в держлісгоспі для потреб населення є в наявності 160 кбм. дров паливних. Однак спеціально для громадян, зацікавлених у придбанні дров'яної деревини створені також спеціальні нижні склади - склади паливних дров. Але якщо на верхньому складі дрова коштують 420 грн. за 1 кбм., то вже на нижньому - 850».

Варто зазначити, за паливними дровами громадяни можуть звертатись до працівників держлісгоспів, або ж постійних лісокористувачів, які в установленому порядку її реалізовують, написавши відповідну заяву.
Ознайомитись із цінами, люди мають змогу на офіційних сайтах як Закарпатського обласного управління так й держлісгоспів. Ціни можуть коливатись в залежності від доставки, яку проводять, як лісгоспи, так і приватні перевізники.

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат