Лісівникам Рахівського лісодослідного господарства затвердили сертифікат FSC

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ 27.09.2018 17:26 СОЦІО

Цього року державне підприємство «Рахівське лісове дослідне господарство» успішно пройшло наглядовий аудит, який проходив на підприємстві з 10 по 12 вересня цього року. За результатами аудиту підприємство рекомендоване на продовження дії міжнародного сертифікату, який підтверджує ефективне управління лісом.

Сертифікат засвідчує відповідність діяльності підприємства до встановлених міжнародних стандартів і критеріїв щодо управління лісами та здійснення лісокористування на засадах сталого розвитку. Зокрема, він свідчить, що продукція підприємства надходить із лісів, господарювання в яких здійснюється на принципах невиснажливого, постійного та безперервного лісокористування, що при веденні лісового господарства враховуються питання охорони довкілля і збереження біологічного різноманіття та інтереси працівників лісогосподарського підприємства й місцевого населення.

Аудиторською компанією при проведенні основного сертифікаційного аудиту було проаналізовано роботу Рахівського лісгоспу у питаннях:

— співпраця з третіми зацікавленими сторонами (екологічними, громадськими організаціями   та органами місцевого самоврядування);
— стану соціального захисту працівників на підприємстві, створення безпечних умов праці згідно вимог міжнародної конвенції з основ безпеки та охорони праці ILO, ратифікованої   Україною;
— дотримання принципів та критеріїв FSC® підприємницькими структурами, які залучаються до виконання лісогосподарських робіт на підприємствах;
— дотримання вимог національного законодавства при здійсненні лісозаготівельних та інших лісогосподарських робіт;
— збереження Червонокнижних видів рослинного і тваринного світу, рідкісних та зникаючих видів під час виконання лісогосподарських заходів тощо.

Міжнародні аудитори й надалі пильно стежитимуть за тим, чи не порушуються лісгоспом в ході господарювання екологічні, економічні та соціальні вимоги сталого невиснажливого ведення лісового господарства відповідно до міжнародних стандартів.

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат