На лікування постраждалих учасників Революції Гідності та АТО виділять 540 тисяч гривень

Прес-служба ОДА 18.09.2018 17:36 СОЦІО

Про заходи із забезпечення санаторно-курортним лікуванням та соціально-професійною адаптацією постраждалих учасників Революції Гідності та АТО розповіли у Закарпатській ОДА.

Обсяг асигнувань для забезпечення санаторно-курортним лікуванням постраждалих учасників Революції Гідності та учасників АТО для Закарпатської області склав майже 540 тисяч гривень. Про це під час брифінгу у Закарпатській ОДА розповів директор обласного департаменту соціального захисту населення Михайло Петрішка.

«Станом на 1 вересня укладено 26 договорів на проходження 26 учасників АТО санаторно-курортного лікування на загальну суму 210 тисяч гривень, а касові видатки складають трохи більше 176 тисяч гривень. Для забезпечення соціальної та професійної адаптації учасників антитерористичної операції та постраждалих учасників Революції Гідності обсяг асигнувань на Закарпатську область складає майже 472 тисячі гривень, з них профінансовано понад 324 тисячі. На психологічну реабілітацію вказаних категорій громадян передбачено 362 тисячі гривень, з яких вже профінансовано майже 247 тисяч гривень», – поінформував Михайло Петрішка.

За інформацією департаменту соціального захисту населення, станом на 1 вересня 2018 року укладено 28 договорів на загальну суму 200 тисяч гривень для проходження професійної адаптації на водійських курсах 30 учасників АТО, з яких 23 особи вже отримали дану послугу.

До важливої розмови долучилися головний спеціаліст відділу соціального забезпечення Закарпатського обласного військового комісаріату Віктор Кучерявий та головний спеціаліст західного міжрегіонального відділу Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції Сергій Кузнєв.

«Міністерство оборони має чотири відповідні санаторні заклади, які забезпечують і санаторне лікування, і соціально-психологічну реабілітацію військовослужбовців. За перші три квартали ми отримали і реалізували 36 безкоштовних путівок. Реалізація відбувається за принципом черговості і згідно медичних показників. Зауважу, що разом із незначною кількістю путівок ми спостерігаємо і низький попит на ці послуги. Кількість бажаючих у десять разів перевищує кількість путівок. Однак, коли приходить час скористатися ними, пропонуючи путівку людині у черзі, ми отримуємо відмови – через невідповідність періоду, суб’єктивні обставини, стан здоров’я військовослужбовця тощо», – розповів Віктор Кучерявий.

Водночас, як наголосив Сергій Кузнєв, ще однією проблемою залишається недостатня поінформованість зацікавлених осіб щодо передбачених державними програмами можливостей.

Право на санаторно-курортне лікування мають особи, яким надано статус:

— постраждалого учасника Революції Гідності відповідно до ст. 16-1 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»;

— учасника бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни або учасника війни відповідно до пп. 19 і 20 ч. І ст. 6, пп. 10-14 ч. ІІ ст. 7 та п. 13 ст. 9 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

Учасник антитерористичної операції для отримання послуг з санаторно-курортного лікування може самостійно обрати санаторій для оздоровлення, після цього звернутися до управління соціального захисту населення за місцем реєстрації, де перевіряється заклад на відповідність встановленим вимогам. Після цього укладається трьохстороння угода, яка передбачає безготівкове перерахування коштів санаторно-курортним закладам за надані послуги.

Інформація щодо умов і процедури отримання санаторно-курортного лікування, соціально-професійної адаптації та інших відшкодувань постраждалими учасниками Революції Гідності та антитерористичної операції у повному обсязі розміщено на офіційному сайті Департаменту соціального захисту населення.

Прес-служба ОДА

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат