В ОДА говорили про місцеве самоврядування у краї

admin 05.03.2015 15:50 СОЦІО


Сьогодні, 5 березня, в Закарпатській ОДА відбувся круглий стіл на тему: «Перспективи розвитку місцевого самоврядування у контексті реалізації  Закону України «Про засади державної регіональної політики».
Участь у заході взяли голова облдержадміністрації, голова облради, керівники департаментів та управлінь ОДА,   представники місцевого самоврядування та виконавчої влади, громадських організацій та політичних партій, науковці та викладачі УжНУ.



Головною метою круглого столу було визначення та обговорення основних підходів, пріоритетних завдань та перспектив реформування місцевого самоврядування на Закарпатті.
Присутні на «круглому столі» викладачі УжНУ розповіли про проблеми реформування місцевого самоврядування, адміністративну реформу та перспективи таких реформ. На їх думку, успіх цих реформ залежить від створення конституційних засад реформування місцевого самоврядування та впровадження заходів щодо зміцнення фінансової бази місцевого самоврядування.
Віце-президент з виконавчої роботи Асоціації розвитку і реформ міст, селищ і сіл «Закарпаття – ХХІ століття», експерт Асоціації міст України Олег Лукша детально розповів про розроблену Стратегію розвитку Закарпатської області в контексті Закону «Про засади державної регіональної політики», яка передбачає розвиток районів, децентралізацію влади та професіоналізацію служби в органах місцевого самоврядування. Він зазначив, що стратегія є основою для впровадження проектів регіонального розвитку, які випливають із її операційних цілей, є базисом для прийняття управлінських, бюджетних  та інвестиційних рішень розвитку області. Відтак, у документі закладені ключові характеристики області, природно-ресурсний, людський, економічний, науково-технічний, просторово-економічний потенціал краю, інфраструктурний розвиток та зовнішньоекономічна діяльність, основні чинники, стратегічні цілі та  сценарії розвитку області, ризики та перешкоди ефективної реалізації намічених завдань.
Насамкінець присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих гірників на шахті «Засядька» у зв’язку з трагедією, яка сталася 4 березня на Донеччині.

Управління інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю ОДА

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат