Ужгородські кардіологи розкажуть, на що буде витрачено 215 мільйонів доларів

admin 05.03.2015 11:04 СОЦІО

У четвер, 5 березня, в обласному клінічному кардіологічному диспансері о 15.00 відбудеться прес-конференція присвячена презентації проекту   Міжнародного банку реконструкції та розвитку «Поліпшення охорони здоров’я на службі людей» в рамках якої Україна отримає близько 215 млн доларів.

Учасники прес-конференції:
Скрип В.В. – начальник управління охорони здоров'я Закарпатської ОДА  
Соскида Р.І. – головний лікар закарпатського клінічного кардіологічного диспансеру

Довідково:
Мета проекту – розбудова медичної інфраструктури та поліпшення якості медичних послуг у 8 областях України (Дніпропетровській, Полтавській, Рівненській, Вінницькій, Волинській, Львівській, Закарпатській і Запорізькій) із особливим акцентом на первинній та вторинній профілактиці серцево-судинних захворювань та раку, а також підвищення ефективності системи охорони здоров'я. Зокрема, йдеться про інвестиції, спрямовані на впровадження нового фінансового механізму в медичній сфері, профілактику, раннє виявлення та лікування серцево-судинних і онкологічних захворювань, удосконалення первинної медико-санітарної допомоги, приведення нормативно-правових актів до кращих світових стандартів, проведення інформаційно-роз’яснювальної кампанії тощо. Залучена позика дозволить пришвидшити процес реформування української медицини.

Реалізація проекту розрахована на 5 років. Старт Проекту – 01 червня 2015 року.

У вересні 2014 року Закарпатська обласна рада затвердила рішення "Про підтримку інвестиційного проекту Закарпатської області та Світового банку "Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей". Проектом передбачено підвищення якості та доступності медичної допомоги на всіх етапах надання медичної допомоги, збільшення кількості надання послуг по даній проблемі, забезпечення роботи екстреної медичної допомоги в частині проведення, підвищення ефективності діагностики та лікування серцево-судинних захворювань, створення реєстру хворих шляхом інформатизації закладів охорони здоров'я. Потребу у ресурсах для реалізації цілей проекту передбачено в сумі понад   $ 7 млн (в тому числі за рахунок Світового банку – $ 6,5 млн, за рахунок бюджетних коштів – $ 0,523 млн). Ці кошти будуть спрямовані на придбання обладнання, придбання комп’ютерної техніки та програмного забезпечення для ведення електронного реєстру пацієнтів.

admin


За матеріалами прес-центру ОЦЗ у Закарпатській області

ТЕГИ : Роман СоскидакардіологіяЗакарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат