В ході несанкціонованого будівництва в історичному ареалі Ужгорода виявлено невідомі підземні ходи

01.07.2019 15:58 РАТУША

Земляні роботи на об'єкті культурної спадщини проводяться без належних дозволів та попередньої археологічної експертизи. У ході робіт було виявлено підвальне приміщення у формі склепіння.

У групі Save Uzhhorod повідомили, що неподалік як мінімум з початку XVIII століття знаходилась броварня під назвою Пивний дім (нім. Herrschaftliches Brauhaus). В інвентарних записах казенної домінії Унґвар за 1728 та 1763 роки є детальні описи цього об'єкту. Броварнею володіла казенна домінія, яка здавала її в оренду поміщикам. В документах латиною вона фігурувала як Braxatorium, себто броварня.

Назва цього будинку визначила і назву вулиці на століття вперед. Протягом XIX століття теперішня вулиця Довженка, на якій розміщувалась будівля, також носила назву Пивний дім (угор. Sörház utca).

Вже станом 1763 рік в описах майна домінії міститься інформація про те, що стара броварня згоріла дотла під час великої пожежі, і поміщику довелось відбудувати заново Пивний дім. Об'єкт втратив своє значення з побудовою у 1781 році великого винного льоху та шпихліру, нині знаного як Совине Гніздо.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат