На місці будівлі, яку УжНУ передасть греко-католицькій єпархії, збудують спільний гуртожиток

14.06.2019 16:17 РАТУША

В Ужгороді виник конфлікт навколо будівлі на вулиці Капітульній, 18, де наразі розміщені деякі аудиторії юридичного факультету УжНУ та друкарня «Говерла».

УжНУ навіть направив сердитого листа в мерію, бо саме там приймали рішення про передачу цієї будівлі Мукачівській греко-католицькій єпархії. У свою чергу в мерії повідомили, що таке рішення прийняли після відповідного розпорядження голови Закарпатської ОДА ще в лютому. У цьому розпорядженні було зазначено, що колишнє нерухоме майно єпархії, яке свого часу було відібране комуністами, потрібно повернути. Саме ця будівля раніше належала греко-католицькій єпархії і лише у 1955 році її відібрали від греко-католиків і передали в держвласність. Згодом будівлю передали університету.

А вже цього четверга в ректораті УжНУ зібралися мер Ужгорода Богдан Андріїв, ректор УжНУ Володимир Смоланка та єпископ Мукачівської греко-католицької єпархії Мілан Шашік.

Трійка домовилася, що будівлю університет передасть Мукачівській греко-католицькій єпархії, але з однією умовою: на цьому місці має бути побудований гуртожиток, у якому житимуть як священнослужителі єпархії, так і студенти УжНУ. На цьому і розійшлися

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат