Зловживання на 8.5 мільйонів гривень – Богдан Андріїв нищить майно ужгородців під чергову забудову

20.10.2018 14:05 РАТУША

11 жовтня 2018 року сесія міської ради прийняла рішення № 1273 про демонтаж шести будівель адресою м. Ужгород, вул. Руська, 13.

Мова про будівлі, які знаходяться у комунальній власності міста та належать до єдиного комплексу КП “Ужгородська міска друкарня”.

Виконання цього рішення є абсолютно абсурдним та незаконним, адже згадувані будівлі знаходяться в нормальному стані.

Як повідомляють громадські активісти, мер міста, у змові з депутатським складом Ужгородської міської ради, готують земельну ділянку, на якій знаходиться згадуваний комплекс друкарні, під чергового забудовника.

Але, замість того, щоб згідно з чинним законодавством, провести приватизацію комунального майна через систему Prozorro, та реалізувати викуп цих 6-ти будівель, орієнтовано за середньовизначеною ціною Мінрегіонбуду для Закарпатської області – 9 346 грн/м.кв, мер міста та посадові особи міської ради, вчинили службове підроблення в заключенні обстеження будівель, з метою знести майно Ужгорода за рахунок самих ужгородців.

Згадуваний демонтаж обійдеться містянам у сотні тисяч, а то й мільйони гривень!

За Ужгородською міською радою зареєстровано право власності на ці будівлі, загальною площею 883.8 квадратних метрів! Таким чином, прямі збитки для міста сягають майже 8.5 мільйонів + витрати на демонтаж!

Тільки подивіться на масштаби майна, яке планують знищити, аби звільнити земельну ділянку під комплекс багатоповерхівок:

У підсумку, чиновники міскради вчинили дії, які носять ознаки злочинів визначені ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна), ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем). та ст. 366 (Службове підроблення) КК України та завдали бюджету міста багатомільйонні збитки.

Земельна ділянка з кадастровим номером 2110100000:10:002:0003, на якій знаходиться даний комплекс будівель, має розмір 0.52 Га. Тут спокійно можна побудувати цілий таун-хаус.

Варто додати, що законність цього рішення сьгодні планувала перевірити Майнова комісія міськради, але на неї з’явилося тільки три депутати – Волошин І., Павло Вереш, та Якубик Іван. Пізніше до них завітав Віктор Щадей, який не є членом комісії.

Примітно, що основні члени комісії – Михайло Чурило, Сергій Варцаба, Борисенко Олександр (депутат затриманий за контрабанду 52кг бурштина), та Володимир Білонка – умисно не з’явилися на засідання.

До слова, за інформацією інсайдерів, Сергій Варцаба являється однією з ключових осіб в реалізації цієї схеми.

Не варто забувати і про роль Володимира Бабідорича, котрий очолює Департамент міського господарства міськради, на який покладено обов’язки здійснити цей незаконний демонтаж та Василя Гомоная, який контролює виконання протиправного рішення сесії міськради.

На відео засідання комісії чітко видно недолугі спроби В. Бабідорича пояснити необхідність демонтажу будівель – очевидна відсутність експертизи аварійного стану споруд, якийсь невідомий “інженер-прораб” на якого посилається чиновник, тощо:

Сьогодні, громадський активіст Олександр Пересоляк навідався до приміщень Ужгородської міської друкарні з метою відеофіксації стану будівель та роз’яснення щодо незаконних дій мера Богдана Андрієва:

zak-insider.com

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат