В Ужгороді відзначили 154-ту річницю перепоховання Тараса Шевченка

admin 25.05.2015 12:51 РАТУША

В Ужгороді традиційно відбулось Народне віче, приурочене до дня перепоховання Тараса Григоровича Шевченка в Україні. Захід відбувся 22 травня 2015 року на пл. Народній біля пам’ятника Великому Кобзареві.

Цього дня зібралася українська громада - усі у кого Україна не лише   на словах, але й у серці. Урочисту подію відкрив Володимир Піпаш - голова Закарпатської ОО ВУТ «Просвіта» ім. Т.Г.Шевченка. В своїй промові Володимир Піпаш вкотре нагадав усім присутнім ким для нас є Тарас –Пророк завдяки якому відбулась наша нація, у тому   числі   усвідомлення себе українцями. «Шевченко є батьком українського патріотизму, націоналізму. Саме його ідеї викладені в його творах і є суттю української національної ідеї. Саме він є її зачинателем і творцем. Сам він мріяв, що «І буде син і буде мати і будуть люде на землі»..
Хор Ужгородського кафедрального собору ім. О.А. Волошина під керівництвом   Я.Кирлика виконав гімн України, Молитву за Україну та «Думи мої, думи мої», під час якої відбулось покладання квітів до пам’ятника   Великому Кобзарю.   Не можна   не згадати про чуттєвий виступ молодої співачки Ольги Цой, яка своїм талантом, піснями   та щирістю   розчулила всіх присутніх до сліз.
Приємно було бачити на такій акції і почути промову голови молодіжної мілітарної організації «Карпатська Січ» , учасника війни на сході - Деяка Тараса, основною тезою якого були слова Т.Шевченка «Борітеся, поборите..» та «Гуртуймося навколо нашого національного Пророка!»
Завершив   програму вшанування голова обласної організації національної спілки письменників України Густі В.П.
Світлана Одокста

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат