Андріїв - це своєрідна бізнес-угода... Таке собі ЗАТ «Ужгородська міськрада», - політолог

admin 21.11.2014 09:52 РАТУША

На останній сесії Ужгородської міської ради депутати обрали секретарем ради та в. о. мера Ужгорода колишнього регіонала Богдана Андріїва. «За» проголосували 40 депутатів із 41.


Вже екс-в.о. мера Ужгорода Віталія Семаля, який пробув на посаді майже два тижні депутати відправили у відставку. «За» проголосували 36 депутатів, не підтримали таке рішення троє.

Відомі закарпатські експерти на прохання «Голосу Карпат» прокоментували обрання нового керівника міста.

Віктор Пащенко, політолог

- Ужгородська міськрада на сьогодні є найбільш «шкурною» радою. Вона не має стабільних політичних чи бізнесових груп.   Все вирішують дрібні бізнесові угрупування, які вирішують власні проблеми. Кожному - потрохи, і вирішуються питання. Свого часу Погорєлов так працював, Щадей також прийшов на посаду за принципом:   трохи – Партії регіонів, трохи – єцівцям, трохи – і тим, й іншим. Андріїв має солідний бізнес, і він зав’язаний на місті. Тому він вирішуватиме свої проблеми і дасть змогу вирішувати проблеми іншим.   Андріїв - це своєрідна бізнес-угода між Волошином, Феєром, Ващуком, Доктором. Таке собі ЗАТ «Ужгородська міськрада».

Сергій Федака, історик

- Хоча і відбулося, на мій погляд, відродження регіоналів, але   Андріїв – більш-менш прийнятна фігура для всіх, найменш контрреволюційна і самостійна. Він   має власний бізнес, а тому, діятиме врівноважено. Це був спокійний вибір, який і компромісом назвати важко.   Чого, до прикладу, не скажеш, про його першого заступника.

Федір Шандор, соціолог

- У даній ситуації не грають ролі ні прізвище, ні приналежність до політичної сили. Депутати задовольнили всіх - і себе, і громаду – тільки за так званими побутовими моментами. Функціонально все добре: міськрада буде працювати. Такий собі технологічно-практичний уряд. Тимчасовий.

Нагадаємо, 20 листопада в Ужгороді міські депутати з третьої спроби продовжили роботу XXVI сесії міської ради VI скликання. Під головуванням Віталія Семаля вони дорозглянули питання виділення земельних ділянок. Згодом він оголосив про складання повноважень секретаря міської ради. Після технічної перерви через повідомлення про замінування будівлі міськради, депутати ухвалили рішення про відставку Семаля та обрали його наступником Богдана Андріїва, а також оновили склад міськвиконкому.

http://goloskarpat.info/

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат