Сесія голосувала неоприлюднений порядок денний,

26.09.2014 18:28 РАТУША

обрала Почесних громадян Ужгорода, а також лауреатів Почесної відзнаки.


Чергове засідання Ужгородської міськради минулої п’ятниці знову не обійшлося без порушення. Цього разу в. о. міського голови вніс до порядку денного понад десяток проектів рішень, й депутати почули тільки їх номери.

Депутати збиралися на сесійне засідання вже вчетверте, багато рішень із початкового переліку ними вже ухвалені, а ось порядок денний четвертого засідання неоприлюднений, а тому говорити про відкритість і прозорість голосування не доводиться. За що саме голосували депутати, можна буде довідатися після того, як уже підписані рішення будуть опубліковані.

З усіх кандидатур, представлених на привоєння звання Почесного громадянина, депутати підтримали керівницю студії сучасного танцю «Бліц» Олену Камінську, за неї проголосували 43 із 46 присутніх.

Не набрали достатньої кількості голосів інші претендети: депутат Олексій Кіндрат, колишній заступник голови Союзу радянсько-чехословацької дружби між містами Ужгород і Кошице Олег Галик, учасниця національно-визвольної боротьби 1940—1945 рр. Катерина Омельчак, журналістка і волонтерка Галина Ярцева. Рішенням сесії всім їм присвоїли звання лауреата Почесної відзнаки Ужгородської міської ради.

Окремим рішенням звання «Почесний громадянин м. Ужгорода» присвоїли посмертно військовослужбовцям: капітанові Дмитрові Георгієву, капітанові Юрієві Білоброву, старшому лейтенантові Володимирові Чорноусу, старшому прапорщикові Сергієві Коренівському, старшому прапорщикові Олегові Реготуну, молодшому сержантові Олександрові Попадинцю, солдатові Сергієві Мартину. Окремі депутати висловилися також за те, аби родини загиблих отримали і відповідні пільги, які надаються під цю відзнаку, але пункт про це навіть не включили до проекту рішення, мовляв, такі пільги будуть автоматично надані державою.

Зі звітом виступив прокурор м. Ужгорода Володимир Гаврилюк. Підвищенню рівня злочинності, за його інформацією, сприяють такі чинники, як відсутність освітлення на ужгородських вулицях, недостатній міліцейський штат, оскільки правоооронців залучають до участі в АТО на Сході країни. До того ж міліції часто відмовляють у наданні даних із камер відеоспостереження, що розташовані в багатьох комунальних закладах і підприємствах. Ужгородська міліція не розкрила протягом року жодного підпалу, а їх упродовж року було зафіксовано аж 22,17 наразі перебувають у провадженні, до судового розгляду не дійшла жодна справа. Як відомо, цьогоріч горіла власність і представників міської влади, але зрушень у пошуку зловмисників чи якихось конкретних результатів розслідування нині немає.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат