Балога разом із медведчуківцями просить Зеленського не закривати телеканали Медведчука

12.02.2021 18:58 ПОЛІТИКА



У Закарпатській обласній раді опозиційні фракції звернулися до Президента України Володимира Зеленського з вимогою скасувати наказ про припинення мовлення трьох телеканалів — 112, NewsOne та Zik.

Звернення до президента підписали голова фракція прокремлівської партії ОПЗЖ Іван Чубирко, голова фракції партії «За майбутнє», екс-голова Закарпатської ОДА Олександр Ледида, заступник голови фракції партії КМКС Йосип Борто і від фракції Команди Андрія Балоги звернення підписав Володимир Паульо.

У зверненні підписанти переконують президента, що закриття телеканалів є тиском на свободу слова і через це значний відсоток людей не зможуть отримати «правдивої інформації».

Нагадаємо, що наразі ці чотири фракції є в опозиції у Закарпатській обласній раді, де більшість створили «Слуги народу», «Рідне Закарпаття», «Європейська солідарність» та «Батьківщина».

Щодо утисків свободи слова, то варто нагадати, що свого часу Віктор Медведчук, який причетний до закритих телеканалів, через партію СДПУ(о) чинив тиск на незалежну пресу. Окрім того, саме Медведчук зовсім недавно домігся заборони на продаж та поширення книги про Василя Стуса, і це перший випадок у незалежній Україні, коли накладено цензуру на книгу.

З приводу звернення голів та представників чотирьох фракцій до президента голова облради Олексій Петров сказав, що закриття телеканалів не є тиском на пресу, а є захистом України від російської пропаганди.

У самій обласній раді також окремі депутати заявили, що звернення до президента з ними не обговорювалося, а є виключно кулуарною домовленістю лідерів фракцій.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат