Колишнім телеканалом Балоги володіють два нардепи

10.05.2020 17:06 ПОЛІТИКА

Закарпатський телеканал «М-студіо» змінив структуру власності, зокрема, тепер медіа-актив опосередковано належить родинам двох депутатів парламенту — Василя Петьовки та Валерія Лунченка, а також депутата Закарпатської обласної ради Мирослава Білецького. Крім того, стосунок до телеканалу може мати й народний депутат Роберт Горват. Про це повідомляє представник ІМІ в області, посилаючись на дані державних реєстрів.

За даними аналітичної платформи YouControl, єдиним засновником Дочірнього підприємства «Телерадіокомпанія Мукачево (М-СТУДІО)» є ТОВ «Продюсер». Засновниками останнього, зі свого боку, є Оксана Білецька (частка 12,5 %), Надія Воронич (25 %), Марина Лунченко (12,5 %), Олексій Матрунич (25 %), Марина Петьовка (25 %).

Мирослав Білецький є депутатом Закарпатської обласної ради від «Європейської солідарності», Валерій Лунченко депутат парламенту від округу № 71, Василь Петьовка — від округу № 72 (обоє члени групи «Довіра»).

Із бази системи YouControl відомо, що громадянка Надія Воронич є керівником ТОВ «Дастор-Ужгород», яке більш знане як місцевий торговельний центр. Депутат парламенту від округу № 68 Роберт Горват в Ужгороді відомий як його засновник. Крім того, він є членом депутатської групи «Довіра».

Оксана Білецька та Марина Лунченко також володіють навпіл телеканалом «РТК «Хуст».

Марина Петьовка, дружина нардепа Василя Петьовки, раніше вже володіла часткою «М-студіо».

Як відомо, раніше телеканал М-Студіо був головним інформаційним рупором Віктора Балоги. Після сварки з Василем Петьовкою, який мав більше відсотків у власності на телеканал, М-Студіо перейшов під контроль Петьовки, а Балога створив телеканал «Сіріус». Однак через незначний час «Сіріус» припинив трансляцію.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат