Мирослав Гісем: Ужгород повинен стати для всіх міст Закарпаття зразком розвитку та процвітання

12.07.2019 22:29 ПОЛІТИКА

Відомий закарпатський фінансист та політик Мирослав Гісем розповів про те, що потрібно зробити, щоб Ужгород та Ужгородський район стали зразком для всіх міст та районів Закарпаття.

В Україні немає більш чарівного регіону, ніж наше Закарпаття. І ми повинні це максимально використати. Бути патріотом Закарпаття не означає лише любити свій край. Бути патріотом означає також бути корисним для свого краю та для всіх закарпатців. Саме це правило рухало мною навіть у важкі часи, коли через фінансову кризу на межі банкрутства опинилося багато закарпатських підприємств. Тоді значна частка закарпатського бізнесу опинилася під загрозою банкрутства, і саме банки могли заволодіти активами підприємств за борги. Але у цей важкий час у мене як банкіра навіть не було думки про те, як забрати майно підприємства-боржника, я намагався навпаки продовжити кредитування і таким чином врятував чимало закарпатських підприємств, які згодом вирівняли становище і почали приносити прибуток.

Зараз так само намагаюся інвестувати в рідний край, намагаюся зробити все для того, щоб люди могли реалізовувати себе та добре заробляти саме тут. І такою ж повинна бути позиція всіх закарпатців-патріотів.

Наша команда розробила зокрема і концепцію розвитку Ужгорода та Ужгородського району з максимальним урахуванням особливостей регіону.

Перше , що ми повинні зробити і над чим я хочу працювати у Верховній Раді, — провести тотальний моніторинг можливостей регіону з подальшою розробкою проектів, реалізація яких дала би потужний поштовх для розвитку економіки.

Ужгородський район унікальний своїм прикордонним розташуванням і тут цілий ряд сіл можуть отримати значний зиск з розбудови прикордонної інфраструктури, побудови логістичних центрів, побудови індустріальних парків без шкідливого виробництва.

Села на північ від Ужгорода повинні стати рекреаційною зоною. Цим шляхом наразі активно рухається село Невицьке.

Великий туристичний потенціал із замком та винними підвалами має селище Середнє. Тут потрібні невеликі інвестиції і село може мати хороший заробіток з туризму.

Особливою родзинкою можуть стати угорськомовні села. Саме угорські кулінарія, культура та мистецтво повинні стати привабливою перевагою для туристів.

І власне моніторинг можливостей по кожному селу чи об’єднаній територіальній громаді дасть можливість точно визначити, яким шляхом потрібно рухатися, щоб залучити інвестиції для розвитку. І тоді починається робота з написання проектів і залучення чи міжнародних грантів, чи прямих інвестицій.

Це саме стосується і головного міста краю — Ужгорода. Місту потрібен реальний та дієвий генеральний план та стратегія розвитку. Це основні документи, у яких буде чітко визначено, що повинно робитися в кожному мікрорайоні, на кожній вулиці міста.

І лише так ми почнемо раціонально вести господарювання, реалізовувати проекти, розбудовувати місто не хаотичними забудовами, а згідно зі заздалегідь розробленого плану забудов.

І будь-які які дії влади мають відштовхуватися виключно від інтересів мешканців міста. Ужгородці повинні відчувати комфорт у всьому: оптимальні побутові послуги, зручний транспорт, якісне медичне обслуговування, можливість заняття спортом, всебічний освітній розвиток, дозвілля тощо.

А влада повинна професійно займатися стратегічними проблемами: плануванням територій, логістикою, впровадженням енергозберігаючих технологій, інноваційного управління, збереженням історичних пам’яток, утилізацією сміття, залученням інвестицій та грантів.

І головне — громада повинна чітко контролювати владу, а влада повинна бути підзвітною громаді. І лише тоді ми зможемо говорити про певну гармонізацію стосунків влади та громади.

У межах компетенції депутата Верховної Ради обіцяю всебічно відстоювати інтереси виборців. Я усвідомлюю, що повинен використати всі свої можливості для розвитку регіону з метою комфортного та якісного життя кожного мешканця громади. І я знову повторюю: для мене бути патріотом не означає лише любити свій край, але й зробити все від мене залежне, щоб бути корисним для краю та своїх земляків.

З повагою, Мирослав Гісем

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат