Кого дебати

13.04.2019 16:12 ПОЛІТИКА

Виборча кампанія вже нагадує театр абсурду. Кандидати провокують один одного пісяти в баночки та запрошують на дебати. Щоб було більше цирку, то дебати пропонується провести на стадіоні.

Тепер уже цілком зрозуміло, що українцям знову доведеться обирати менше зло. Аргументи прихильників кандидатів сформовані в примітивні лозунги. Прихильники Зеленського кажуть, що їхній кандидат здатен побороти схеми, відправити в утиль стару політичну еліту і привести до влади нових політиків. Але хто ці політики, який у них досвід, хто за ними стоїть і яким шляхом піде Україна — відповіді немає.

Прихильники Порошенка кажуть, що на цих виборах ми обираємо не просто президента, а оби­раємо вектор розвитку країни, і щоб не повернути назад і прямувати й надалі в європейському векторі — потрібно оби­рати Порошенка. Але знову ж таки, немає відповіді на питання: з ким ми будемо прямувати до Європи? З тим оточенням Порошенка, яке наживалося на війні? З тими, хто поглинув країну на саме дно корупції?

Наразі соціологія показує, що Зеленський значно випереджає Порошенка. Аналіз тих, хто голосуватиме за Зеленського, доволі невтішний. Значна частина з них — прихильники східного вектору і примирення з Росією. Щоправда, ще 20 % виборців знову ж таки не визначилися і останній тиждень буде вирішальним. Порошенко намагається вживати рішучі контраргументи і починає звільняти губернаторів та чиновників своєї адміністрації. Але часу в Порошенка занадто мало.

Заспокоює інше. Хто б не став президентом, він не зможе одноосібно підгрібати країну під себе і вести її власним шляхом. Олігархічні війни однозначно почнуться, і Україна здригнеться. Але як лише президент почне переходити за червону лінію з можливою втратою незалежності держави, то свідома частина населення прокинеться і знесе владу на черговому Майдані. Свідомих, щоправда, меншість, але це активна частина українців.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат